r
Nosalty Logó

Habos almás süti Brigi konyhájából

Brigi
Habos almás süti Brigi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tojáshabhoz

Tésztához

Töltelékhez

494
Kalória
8.3g
Fehérje
71g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
164.3g
Víz
138.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
42.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tojáshabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tojáshabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 2964 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tojáshabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.9 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    985.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 2964 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

Tojáshabhoz

  1. Kettő tojásfehérjét kemény habbá verünk porcukor nélkül.
  2. Egy tojásfehérjéhez adjuk az összes porcukrot, és robotgéppel összedolgozzuk annyira, amíg kifehéredik. Majd a kettőt egybe keverjük.
  3. A margarint a cukorral elkeverjük (robotgéppel/kézi habverővel), majd hozzáadjuk a tojássárgát, egész tojást, vaníliát illetve a sütőport és a lisztet.
  4. A töltelékhez lereszeljük az almát, a levével együtt egy tálba tesszük, cukrozzuk, belekeverjük a lisztet, a sütőport, a tojásokat.
  5. A tészta egy viszonylag kenhető masszaszerű állagot vesz fel, ezt elsimítjuk egy lapát segítségével valamilyen kerek vagy szögletes sütőformába. Majd közepes/alacsony lángon előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig elősütjük.
  6. Ezt követően kivesszük, rásimítjuk a tölteléket, és újra visszatesszük 15 percre sülni, majd ismét kivesszük, elosztjuk rajta a tojáshabot, és visszatesszük. Addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Elkészíthetjük más gyümölccsel is, pl. meggy, cseresznye vagy akár túróval. Az almás töltelékhez tehetünk fahéjat, vaníliás cukrot, esetleg reszelt citromhéjat. 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek