r
Nosalty Logó

Filézett töltött csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zolkó
Filézett töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 916 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3664 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1939.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1836 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 916 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    285.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7757 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    3085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7545 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    314 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1634 micro
  • Kolin:
    1724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7342 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    3493 micro
Összesen 3664 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét mossuk meg, majd teljesen csontozzuk ki. A fűszerkeverékkel kenjük át jó alaposan kívül-belül, és hagyjuk ebben a pácban egy éjszakát pácolódni a hűtőben (de minimum 1 órát).
  2. Közben állítsuk össze a tölteléket. A zsömléket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki a tejet belőlük. A csirkemájat mossuk meg, majd daraboljuk apró kockákra. A 3 főtt tojást és a petrezselymet is daraboljuk fel.
  3. A hagymákat reszeljük, le majd zsírban üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a májat, és kicsit azt is süssük, amíg fel nem veszi az alakját a máj, majd tegyük hozzá a gombát. Mehet bele egy kis só és bors ízlés szerint. :) Majd félrerakjuk hűlni egy kicsit. Minden hozzávalót keverjünk jól el egy keverőtálban, az 1 tojást is, majd fűszerezzük. Ha nem jó az állaga, zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
  4. A csirke belsejébe töltsük be a masszánkat, tekerjük fel, majd kötöző zsineggel kössük alaposan össze. A csirke két végét (nyaka, fara) hústűkkel zárjuk be, hogy a sütés során ne folyjon ki belőle a töltelék. Tegyük egy hőálló tepsibe, sütőformába, öntsünk alá kevés vizet és zsiradékot, majd fóliával takarjuk le.
  5. A csirke méretétől függően kb. másfél órán át süssük 180-200 fokon. Ezt követően távolítsuk el a fóliát, és 180 fokon süssük aranybarnára. (Söröcskével meg lehet locsolgatni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4436
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Ajánló

Ha kész a pipi, 20 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk. Jól illik hozzá a cserépben sült burgonya, bármilyen majonéz alapú saláta vagy sült zöldségek :) JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ MINDENKINEK  AZ EGÉSZ CSIRKE KICSONTOZÁSÁT MEGTANULHATJÁTOK  a youtube-on.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Filézett töltött csirke
Zolkó 1 recept

Mindenkit üdvözlök, én Zolkó vagyok, aki néha süt-főz valamit (DE CSAK HA KEDVE VAN). Szeretném a saját receptjeimet megmutatni, hogy én hogy készítek el egy ismert vagy kevésbé ismert ételt.  REMÉLEM, TETSZENI FOGNAK, ÉS SOKAN KIPRÓBÁLJÁK MAJD ŐKET :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!