r
Nosalty Logó

Ferrero Rocher torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivien Valéria
Ferrero Rocher torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 868 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6940 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 371 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 868 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    291 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5514.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    949 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.3 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 6940 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Egy tortaformát vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport, és hozzákeverjük a kakaót. A mogyorót összetörjük. Egy strapabíróbb zacskóba öntjük, majd a húsklopfoló oldalával (vagy sodrófával) megcsapkodjuk. A tojássárgákba keverjük a lisztes keveréket és az összetört mogyorót.
  3. Egy csipet sóval a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a habot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes masszához. Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat.
  4. A sütőpapíros formába öntjük a masszát, tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, félretesszük hűlni.
  5. Ha van kedvünk, és időnk is engedi, akkor a három réteget süthetjük külön-külön. Ezzel garantáltan egyforma vastagok lesznek a lapok, és nem kell bíbelődni a szétvágással sem. Ebben az esetben mérjük le a tésztát, majd pontosan porciózzuk ki a tortaformába.

Krémhez

  1. A Hulalát félig felverjük. Mikor már nem folyik, de még nem igazán kemény hab, akkor belelapátoljuk a Nutellát, majd pedig jól elkeverjük a tejszínben. Vigyázni kell, nehogy a tejszínt túlverjük.

Díszítéshez

  1. A kihűlt tortát három részre vágjuk, majd elkezdjük az összeállítását. A legalsó réteget megkenjük vékonyan Nutellával, majd rákenjük a krémet. A következő piskótát ráhelyezzük, majd ezt is megkenjük vékonyan Nutellával, erre kerül a krémünk. A harmadik piskótát is ráhelyezzük, majd bevonjuk a maradék krémmel a tortánkat.
  2. Durvára tört mogyoróval megszórjuk a tetejét és az oldalát. A tetejét díszíthetjük Ferrero Rocher golyókkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 21698
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vivien Valéria 2 recept

A recept ötletét Sally blogja adta, ezt alakítottam át. A barátom nagyon imádja a Ferrero Rochert, így születés- és névnapra, évfordulókra is általában ez a torta készül. Nutella helyett készíthető olcsóbb mogyorókrémmel is. Amikor mogyorókrémet választunk, a mogyorótartalomra érdemes figyelni (a Nutellának kb. 12-13% a mogyorótartalma), így találhatunk a Nutellához nagyon hasonló ízvilágú, de olcsóbb krémet is.  

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek