r
Nosalty Logó

Habos mogyorós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Habos mogyorós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Összesen 892 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Összesen 5352 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Összesen 392 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 892 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    259.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.9 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 5352 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát, citromhéjat és jól összegyúrjuk.
  3. Kis időre, kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
  4. A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi.
  5. Ezt követően ledaráljuk.
  6. A tésztát kinyújtjuk és kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Ha nagyon törik a tészta, egyszerűen egyenletes vastagon belenyomkodjuk a tepsibe.
  7. Előmelegített sütőben 200 C°-on 10 perc alatt elősütjük a tésztát.
  8. Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és megkenjük a lekvárral.
  9. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, amivel még egy kicsit tovább verjük, végül belekeverjük az őrölt mogyorót.
  10. A mogyorós habot ráterítjük az előzőleg lekvárral megkent tésztára.
  11. A sütő hőfokát levesszük 150 C°-ra és a süteményt kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  12. Amikor kihűlt, éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19926
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept "diós habos szelet " néven anyukámtól maradt ránk. Gyakran sütötte, nagyon szerettük. Most annyit változtattam rajta, hogy nem dióval, hanem mogyoróval készítettem. Szerintem mind a két változat finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek