r
Nosalty Logó

Feketeribizlis gluténmentes pite

NS
Feketeribizlis gluténmentes pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

497
Kalória
7.5g
Fehérje
54.4g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
117.4g
Víz
104g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
20.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

Összesen 497 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

Összesen 2991 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

Összesen 235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 497 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    704.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    817 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 2991 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

töltelék

  1. A feketeribizlit átnézzük, az esetleges szárakat eltávolítjuk, megmossuk. Egy kancsóba vagy befőttes üvegbe helyezzük, és ráöntjük a likőrt, forró vizet és a citromlevet. Egy éjszakán át vagy egy teljes napra a hűtőbe tesszük.

tészta

  1. A rizslisztet és darált mogyorót összekeverjük a cukorral.
  2. Belemorzsoljuk a vajat és egy tojássárgáját. Ha szükséges, egy evőkanál vizet gyúrunk bele.
  3. Hűtőben pihentetjük legalább fél óráig.

szósz

  1. A feketeribizliről leszűrjük a levet egy kis fazékba.
  2. A léhez keverjük a cukrot, és felforraljuk.
  3. A forró vizet és kukoricalisztet csomómentesre keverjük.
  4. A feketeribizlis levet és a kukoricalisztes masszát összekeverjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Ha csomós, turmixoljuk.

összeállítás

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tésztát kéttéosztjuk. Mindkét félből félrerakunk egynegyed részt.
  3. Két 15 cm átmérőjű pite formába belenyomkodjuk a tésztát. (Sajnos nyújtani nem lehet.)
  4. A tésztákat belül megkenjük egy tojássárgájával. Ez biztosítja, hogy a tészta alja nem ázik át majd a tölteléktől. 10 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve a feketeribizlit elosztjuk a két pite között, és a szószt felét is ráöntjük egy-egy lepényre.
  6. A félretett tésztából rácsot készítünk. Legegyszerűbb, ha kinyújtjuk, és késsel hosszú csíkokra vágjuk.
  7. Fél órára visszatesszük a sütőbe.
  8. Melegen vagy hidegen egyaránt ízletes. Tálalhatjuk fagyival, joghurttal, tejszínnel vagy csak magában. Másnap könnyebben szeletelhető, ha van türelmünk várni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15

Felfrissítő desszert ebben a hőségben. Más bogyós idénygyümölcsből is készülhet.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek