r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Zsuzsamamától

Zsuzsamama56
Feketeerdő-torta Zsuzsamamától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

1721
Kalória
25.7g
Fehérje
184.1g
Szénhidrátok
98.6g
Zsír
206g
Víz
558.5g
Koleszterin
9.6g
Rost
108.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    394.3 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    740 mg
  • Foszfor
    2232 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    824.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3000 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 6872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A feketeerdő tortához előző nap meg kell sütni a csokoládétortát, hogy könnyebben lehessen szeletelni. Meleg vízfürdőben langyosodásig verjük a tojásokat a cukorral.
  2. Kivesszük a vízből a tálat, és további kb. 8 percig hidegen verjük tovább a krémet.
  3. Közben felmelegítjük a vajat.
  4. Összekeverjük a lisztet, az étkezési keményítőt és a kakaót, a tojásmasszához szitáljuk-keverjük. Végül lassan, keverjük bele az olvasztott vajat is.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt formába töltjük, és 190 fokosra előmelegített sütőben 30 percig sütjük 160 fokon, tűpróbáig.
  6. Az előző nap elkészített tortát 3 lapba vágjuk.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.
  8. Az első lapot cseresznyepálinka-szirup keverékével csepegtessük meg, kenjük meg vékonyan habbal, azután habzsákból 4 habgyűrűt nyomunk rá.
  9. A közökbe kanál segítségével a feketeerdő meggyel (ami csokiöntettel készült) töltsük ki a hézagokat.
  10. Ráillesztjük a második lapot, megkenjük pálinka-szirup keverékkel, majd egy réteg tejszínhabbal, végül betakarjuk a harmadik lappal, és azt is megitatjuk.
  11. Egyenletesen bevonjuk a tortát tejszínhabbal, az oldalát is. A torta tetejére szórjuk a csokoládéforgácsot, amit reszelő vagy késpenge segítségével elkészíthetünk, majd szegélyére nyomunk habrózsákat, és rumos meggyel díszítjük (szintén saját eltevés). Jómagam csokis keksszel is díszítettem, mert így még díszesebb lett. Az oldalára mandulát szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Mindig születésnapokra sütök tortákat, és sohasem receptkönyvből, mindig a magam anyagai és ötleteiből készítem őket.

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek