Nosalty Logó

Krémes bögrés-mákos meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DoktorChick
Krémes bögrés-mákos meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3190 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 193 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6066.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    2355 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1953 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3190 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Süti:
  2. Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, édesítő / cukor, mák), majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és kézi habverővel jól összekeverjük őket.
  3. A tepsit kikenjük margarinnal, liszttel megszórjuk, majd addig töltjük a tésztával, míg el nem fedi a tepsi alját. A lecsöpögtetett meggyet elrendezgetjük rajta úgy, hogy pár szemet félrerakunk a süti díszítéséhez (mégiscsak mutatósabb azzal a két meggyel a tetején :)).
  4. Ráöntjük a többi tésztát is, majd 160°C-os sütőben tűpróbáig (ne nyitogassuk a sütőt, különben összeesik a tészta!), kb 20 percig sütjük.
  5. Miután megsült, kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  6. Krém:
  7. Elektromos habverővel 3-4 perc alatt elkeverjük a tejben a pudingport (jó sűrűnek kell lennie).
  8. Kanállal a kíhűlt tésztára kanalazzuk, elsimítjuk, majd a tetejét meggydarabokkal díszítjük (én mielőtt rápakoltam őket, bejelöltem a szeleteket, és úgy rendeztem el minden szeleten 2-2 meggyszemet).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 59641
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

DoktorChick 13 recept

A bögrés-mákos receptet szerintem mindenki ismeri. Jól bevált, nagyon egyszerű és nagyon finom. Gyakran készítettem én is már mindenféle variációját: üresen, mákosan, diósan, mandulásan, mogyorókrémmel és még sorolhatnám.. :) Egyszer már készítettem ilyet, akkor simán leöntöttem vaníliapudinggal miután felszeleteltem, de most valami olyat szerettem volna ami mutatós, szépen összeáll, mégis egyszerű. Cukormentesen készítettem, ahogy alapvetően minden sütimet (Aranka krémben volt cukor "gyárilag"), de cukor arányban ugyanúgy mehet bele fél bögre, mint az édesítőből. Remélem, nektek is ízlik majd, nálunk egy délután alatt elfogyott! :)

Hozzászólások

erili

Ki fogom próbálni, biztos nagyon finom. A csárdás palacsinta is nagyon kedvelt nálunk, abban is meggybef?tt és mák van.

DoktorChick

Nyugodtan, tényleg nagyon finom! Majd írd meg hogy sikerült! :)

Éva-Anyóca

Guszta :-O

Törölt felhasználó

guszta,azért gondolom egy olcsóbb f?zös pudingpor is megteszi krémnek.....:?bár tudom ízre nem olyan

DoktorChick

Én mindenképp hidegpudingot tennék rá. Nem az íze, inkább az állaga miatt. Sokkal krémesebb, habosabb és így jól harmonizál a tésztával, "lágyítja" az egészet hogy úgy mondjam. Esetleg ha kicsit több tejjel csinálod a f?z?set.. Ha kipróbáltad f?z?ssel írd meg hogy sikerült! :)

erili

Nagy sikere volt! Kétszer sütöttem meg. Másodszor csak egy tasak Aranka pudingporom volt, így f?z?s vanília pudinggal készítettem el. 3 és fél deci tejjel f?ztem föl a pudingport. El?tte már simára kevertem kb. 5 dkg Rama margarint 5 dkg cukorral. Mikor kevergetés mellett (hideg vízbe állítva) kih?lt a puding, belekevertem a kikevert Rama margarinos krémet és úgy tettem a tészta tetejére. Úgy is nagyon finom lett. Olyan könny?, krémes volt, mint az Aranka pudingos. Köszönöm a receptet. (Ezzel kellett volna kezdenem. Bocs!)

DoktorChick

Örülök hogy jól sikerült, igazán nincs mit! :) És már a f?z?s puding dilemmára is tudjuk a megoldást, köszönjük hogy kikísérletezted! :)

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a receptet, ma este megsütöttem, igaz pudingot nem tettem a tetejére, mert elfogyott a tejem, helyette porcukorral hintettem meg. A tésztáját margarin helyett vajjal kevertem ki, mert csak az volt itthon, de így is nagyon finom lett, már alig van bel?le, a felét még melegen bafaltuk. Nagyon könny?, omlós a tésztája és szuper gyorsan elkészültem vele. Máskor is elkészítem és akkor puding is kerül a tetejére.

DoktorChick

Örülök hogy jól sikerült, érdemes kipróbálni pudinggal is mert úgy tényleg igazán puha és krémes is! :)

Törölt felhasználó

Jól néz ki és Ínycsiklandó. Csak azt nem tudom, 1 v. 3 dl. az egy bögre?

Törölt felhasználó

JÓL NÉZ KI, ÉS KI IS PRÓBÁLNÁM. DE NEM TUDOM 2 V. 3 DL AZ EGY BÖGRE? MEG ÍRNÁD?

Törölt felhasználó

Szia, receptekben 2,5 dl-nek szokták számolni.

DoktorChick

Kedves Eseme, 2,5dl-es bögrét használtam.

aantee

A nagyszer? meggyes mintájára készítettem, de ezzel a tésztával, a vendégeim nagyon dícsérték és így még mutatósabb lett, mint az eredeti recepttel. Mondjuk egy órát kellett sülnie, nagyon lágy lett a tészta, de sebaj.

DoktorChick

Örülök hogy végül jó lett. :)

kismacska

Ez isteni! Nemcsak nekünk ízlett nagyon, hanem a családnak is :) Sül a következ? adag :D Ezt mindenkinek ki kell próbálni! Nagyon tetszik benne, hogy nem száraz a tésztája, és hogy nem túl édes. (mi nyírfacukorral csináltuk)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek