r
Nosalty Logó

Feketeáfonyás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeáfonyás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 752 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 6012 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Összesen 257 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 752 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    295.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    1706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 6012 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Elkészítés

A sajttorta alapjához

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. Összekeverjük az olvasztott vajat, a darált kekszet és a cukrot, és egy kb. 23 cm átmérőjű tortaforma aljába jól letömködjük.
  2. Habosra kikeverjük a krémsajtot. Fokozatosan belekeverjük a sűrített tejet, aztán a tojásokat, a lisztet és a vaníliát. Csomómentesre keverjük.
  3. Ráöntjük a kekszes alapra és kb. egy órát sütjük, vagy amíg kicsit megbarnul a teteje. Ha bereped, lehet hogy már kissé túlsütöttük.
  4. Megvárjuk míg kihűl, majd hűtőbe tesszük míg valóban hideg lesz.
  5. Egy kislábosban összekeverjük a cukrot, kukoricakeményítőt, citromlevet és a vizet és addig kevergetjük míg besűrűsödik. Hozzáadjuk az áfonyát és addig főzzük, míg puffogni kezd.
  6. Csinálhatjuk úgy is, hogy előbb felforraljuk a gyümölcsöt és mikor levet enged, kevés levet kivéve kikeverjük a kukoricakeményítővel, visszaöntjük, beletesszük a cukrot és addig keverjük, míg besűrűsödik. Kihagyhatjuk a vizet és a cittromlevet.
  7. Lehűtjük, és a már lehűlt sajttorta tetejére kenjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 28283
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kanadában és Amerikában a sajttorta az egyik legnépszerűbb sütemény. Rengeteg fajtája van, a mindenféle gyümölcsöstől a kakóson, karamelláson át a kávésig, de előfordul tiramisu ízű, vagy akár Mindenszentek idején a sütőtök ízű is. Bár én általában jobban preferálom a magyaros ízeket, azért néha megpróbálok egy-egy helyi specialitást is elkészíteni. Itt kapható kimondottan a sajttorta készítéshez való krémsajt, 1/4 kg-os kiszerelésben, ami talán nem olyan intenzív ízű, mint a normál natúr krémsajt, illetve van dobozos, előre darált graham keksz, de véleményem szerint a Mo.-on kapható krémsajtokból és valamilyen teljes kiőrlésű, házilag ledarált kekszből is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

Hozzávalók

A sajttorta alapjához

A krémhez

A gyümölcsszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek