r
Nosalty Logó

Fekete-erdő szelet

Pancsika
Fekete-erdő szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

498
Kalória
7.3g
Fehérje
55.2g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
86.9g
Víz
155.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
40.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Összesen 498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Összesen 5960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 498 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    289 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3375.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    661.8 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1043.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2444 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 5960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

Csokis piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet, majd a megolvasztott és langyosra hűtött vajat.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.

Meggykrém

  1. A keményítőt simára keverjük a befőtt levével, a cukorral és a picit áttört meggyszemekkel, és felforraljuk.
  2. Az egészet kb. 2 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Csokis-rumos tejszínhabkrém

  1. Előző este felforraljuk a tejszínhabot, majd lehűtjük, és hűtőben, kb. 5°-on tároljuk felhasználásig. Másnap kemény habot verünk belőle a cukorral.
  2. A csokoládé 2/3 részét vízfürdőn felolvasztjuk, és kb. 35°-ra visszahűtve óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabba.
  3. A zselatint a használati útmutatója szerint előkészítjük, és azt is belekeverjük a krémbe, végezetül pedig a rumot is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A csokoládé 1/3 részét lereszeljük, és a süti díszítésére fogjuk használni.

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

  1. Előző este felforraljuk a tejszínhabot, majd lehűtjük, és hűtőben, kb. 5°-on tároljuk felhasználásig. Másnap kemény habot verünk belőle a cukorral.
  2. A zselatint a használati útmutatója szerint előkészítjük, és azt is belekeverjük a krémbe, végezetül pedig a cseresznyepálinkát is.
  3. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.

Cukorszörp

  1. Összekeverjük a cukrot a vízzel, és néhány percig forraljuk (kb. 5 perc), közben a képződő habot leszedjük róla.
  2. Ha kissé kihűlt, akkor belekeverjük a rumot is.

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

  1. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk a piskótát.
  2. Meglocsoljuk az 1. lapot a cukorszörppel, majd először a meggykrém felét simítjuk a tésztára, utána habzsákból egyenletesen eloszlatjuk a tésztán az egész csokis krémet.
  3. Ráhelyezzük a 2. lapot, melyet szintén átitatunk a cukorszörppel, a maradék meggykrémet egyenletesen felvisszük a tésztára, majd habzsákból a cseresznyepálinkás krém 2/3 részét visszük fel.
  4. Befedjük a 3. tésztalappal, melyet a maradék cukorszörppel meglocsolunk, és a cseresznyepálinkás krém maradékát egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  5. A reszelt csokoládéval megszórjuk a süti tetejét, majd 12 órán át hűtőben pihentetjük.
  6. Tálaláshoz kb. 6x10 cm-es darabokra vágjuk, egyik felét tejszínhabbal és meggyszemmel díszíthetjük. Hűtőben, dobozban tárolva 2-3 napig fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Nagyon szeretem a cukrászdai Fekete-erdő tortát, viszont szerettem volna egy itthoni változatot is, ami nem torta formájú, és 2-3 napig eláll (na, ha nem lenne annyira finom). :)

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek