Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete-erdő szelet

Fekete-erdő szelet
Fekete-erdő szelet
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a cukrászdai Fekete-erdő tortát, viszont szerettem volna egy itthoni változatot is, ami nem torta formájú, és 2-3 napig eláll (na, ha nem lenne annyira finom). :)

hozzávalók / 12 adag

Csokis piskóta

Meggykrém

Csokis-rumos tejszínhabkrém

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

Cukorszörp

ajánlat

Ha rokonunkat, ismerősünket szeretnénk meglepni egy különleges finomsággal, akkor ez a süti tökéletes megoldás lehet, mert 12 órás "érlelés" után nagyon szépen tömörödik, így akár magas kiszúróval formákat is tudunk kialakítani, és könnyen tudjuk mini tortaként vagy tányérdesszertként is szervírozni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokis piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet, majd a megolvasztott és langyosra hűtött vajat.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 160°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát.

Meggykrém

  1. A keményítőt simára keverjük a befőtt levével, a cukorral és a picit áttört meggyszemekkel, és felforraljuk.
  2. Az egészet kb. 2 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Csokis-rumos tejszínhabkrém

  1. Előző este felforraljuk a tejszínhabot, majd lehűtjük, és hűtőben, kb. 5°-on tároljuk felhasználásig. Másnap kemény habot verünk belőle a cukorral.
  2. A csokoládé 2/3 részét vízfürdőn felolvasztjuk, és kb. 35°-ra visszahűtve óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabba.
  3. A zselatint a használati útmutatója szerint előkészítjük, és azt is belekeverjük a krémbe, végezetül pedig a rumot is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A csokoládé 1/3 részét lereszeljük, és a süti díszítésére fogjuk használni.

Cseresznyepálinkás tejszínhabkrém

  1. Előző este felforraljuk a tejszínhabot, majd lehűtjük, és hűtőben, kb. 5°-on tároljuk felhasználásig. Másnap kemény habot verünk belőle a cukorral.
  2. A zselatint a használati útmutatója szerint előkészítjük, és azt is belekeverjük a krémbe, végezetül pedig a cseresznyepálinkát is.
  3. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.

Cukorszörp

  1. Összekeverjük a cukrot a vízzel, és néhány percig forraljuk (kb. 5 perc), közben a képződő habot leszedjük róla.
  2. Ha kissé kihűlt, akkor belekeverjük a rumot is.

SÜTI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

  1. Miután kihűlt, 3 lapra vágjuk a piskótát.
  2. Meglocsoljuk az 1. lapot a cukorszörppel, majd először a meggykrém felét simítjuk a tésztára, utána habzsákból egyenletesen eloszlatjuk a tésztán az egész csokis krémet.
  3. Ráhelyezzük a 2. lapot, melyet szintén átitatunk a cukorszörppel, a maradék meggykrémet egyenletesen felvisszük a tésztára, majd habzsákból a cseresznyepálinkás krém 2/3 részét visszük fel.
  4. Befedjük a 3. tésztalappal, melyet a maradék cukorszörppel meglocsolunk, és a cseresznyepálinkás krém maradékát egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  5. A reszelt csokoládéval megszórjuk a süti tetejét, majd 12 órán át hűtőben pihentetjük.
  6. Tálaláshoz kb. 6x10 cm-es darabokra vágjuk, egyik felét tejszínhabbal és meggyszemmel díszíthetjük. Hűtőben, dobozban tárolva 2-3 napig fogyasztható.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
97 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Fekete-erdő torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

498
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
vaj 5 dkg
meggybefőtt 25 dkg
gyümölcslé 1.5 dl
cukor 5 dkg
étkezési keményítő 2 dkg
habtejszín 3 dl
cukor 5 dkg
csokoládé 10 dkg
zselatin 10 g
rum 0.5 dl
habtejszín 3 dl
cukor 3 dkg
zselatin 10 g
pálinka 0.5 dl
cukor 15 dkg
víz 1.5 dl
rum 1 dl