r
Nosalty Logó

Fehérboros csirke hagymaágyon

NS
Fehérboros csirke hagymaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1158
Kalória
35.1g
Fehérje
31.9g
Szénhidrát
91.9g
Zsír
508.1g
Víz
269.6g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2218 micro
Összesen 1158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2142.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1016.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2313 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4436 micro
Összesen 2313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A tisztított, a farhátrésszel egyben hagyottcombokat enyhén besózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük.
  2. A megtisztított, megmosott hagymákat felkarikázzuk, a szalonnát felszeleteljük.
  3. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk, szalonnaszeleteket fektetünk az aljára.
  4. A felszeletelt hagymát enyhén besózzuk, összekeverjük, és a sütőtál aljára terítjük.
  5. Rátesszük a fűszerezett csirkehúst, amelyre szalonnacsíkokat rakunk.
  6. A tejfölt a fehérborral, a frissen őrölt borssal simára keverjük, a csirkehúsra és a hagymára öntjük.
  7. A sütőtálat alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20-30 perc alatt pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerű, finom étel. Készíthetjük darabolt csirkéből vagy tetszés szerinti csirkehúsból is.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek