r
Nosalty Logó

Kakukkfüves csirkemell krémes sárgarépával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Kakukkfüves csirkemell krémes sárgarépával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12993 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2910 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25986 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1182 micro
  • β-karotin
    2918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilébe két nagy zsebet vágunk. 5-5 szál kakukkfüvet tuszkolunk bele, fogpiszkálóval összefogatjuk. Jól megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon erősen körbepirítjuk. Nagyon pici vizet öntünk alá (mehetett volna kevés fehérbor is, de csak vörösbor volt itthon), lefedjük, és kb. 15-20 percig csendesen pároljuk.
  3. Közben a sárgarépát hasábokra vágjuk. A félig párolt csirkemellet a serpenyő közepére igazítjuk, körbeszórjuk a sárgarépa-hasábokkal. Ráöntjük a pohár joghurtot, kicsit megsózzuk, összekeverjük az egészet. A serpenyőt újra lefedjük, pároljuk együtt az ételt tovább.
  4. Amikor a hús is és a sárgarépa is megpuhult, kiemeljük a csirkemellet, hagyjuk egy kicsit pihenni, majd felszeleteljük. A serpenyőben lévő sárgarépára még öntünk egy pohár tejfölt, hogy krémesebb legyen.
  5. Tálalás előtt visszarakjuk a felszeletelt húst a serpenyőbe. Bulgurt főztem hozzá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1109
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakukkfüves csirkemell krémes sárgarépával
Pogácsa 391 recept

Szép nagy duci csirkemellfilét vettem. Könnyű volt rajta két zsebet is vágni. A kakukkfű nő a kertben, mint a dudva, szeretjük, szóval egyértelmű volt, hogy ezzel töltöm a zsebeket. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...