Nosalty Logó

Fehér szőlős birsalmalekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Fehér szőlős birsalmalekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1070 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5356 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1070 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1397 g
  • Cukor
    1171 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1956.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 5356 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmákat alaposan megmossuk, és hámozás nélkül felszeleteljük. A csúnyább héjrészeket persze vágjuk le, és a magházat is vágjuk ki. Folyamatosan locsolgassuk a citromlével.
  2. A szőlőt leszemezzük, jól megmossuk, és egy vastag aljú lábasba tesszük.
  3. A szőlőre ráöntjuk a birsalmát és tűzre tesszük. Amíg a szőlő nem ereszti jól ki a levét, gyakran megkeverjük. Nem kell alá víz, mert a birsalma jól fő a szőlőlében.
  4. Egy teatojásba tesszük a fűszereket és bedobjuk a lábasba.
  5. Ha már van lé, közepes lángon főzzük, gyakran megkeverjük. (Én az elején tettem rá fedőt. Amikor már jónak tűnt a birsalma levettem, és nagyobb lángon, kevergetve sűrítettem.)
  6. Amikor már elég sűrűnek látjuk, levesszük a tűzről és passzírozógéppel (botmixer) szétpasszírozzuk a gyümölcsöket.
  7. Visszatesszük a tűzre, és innen már nem hagyjuk magára. Rögtön mehet bele fél kg cukor és jól összefőzzük, majd szigorúan megkóstolni, kell-e bele még cukor. (Ugyanis nekem nem kellett bele mind az 1 kg.)
  8. Ha már jó az íze és az állaga, készen vagyunk. Addigra tisztán és sterilen kell állni az üvegeknek és a tetőknek. (Nekem a képen látható mennyiség lett, meg kb. 100 g, amit azóta is eszegetünk.)
  9. Még forrón az üvegekbe töltjük a kész lekvárt, jól rácsavarjuk a kupakot és 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztba tesszük másnapig. (Nekem ez egy hűtőtáska papírral és meleg pléddel bélelve.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3181
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a birsalmát!

Receptkategóriák

Nagy nehezen szereztem birsalmát, és rögtön nekiálltam a lekvárfőzésének. Egy hasonló receptet láttam az "ötletkonyhán". Köszönet érte. Szerintem nagyon finom. Nem kell félni, hogy nem öntünk vizet a birsalma alá, mint általában szokás, de a szőlő levében nagyon jól megfő a birsalma.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek