Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos birsalmalekvár

Rozmaringos birsalmalekvár
Rozmaringos birsalmalekvár
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap birsalmát szedtünk, és este neki is álltam megfőzni. Először birsalmasajtot akartam készíteni, de lekvár lett belőle. Van még, és arra is jut! Nekem a gyerekkorom jutott az eszembe, mikor édesanyám készítette. Az íze fenséges lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nem kell félni a birsalma eltevéstől. Az egész almát kefével átkefélni, lemosni és egy nagy fazékba belerakni, megfőzni. Főtten nagyon könnyű lefejteni a magházról. Aztán a lével, amiben megfőztük kiturmixolni, felforralni, hozzáadni a cukrot, a rozmaringot, citromot vagy fahéjat. Kb. 30 percig főzni, majd tiszta üvegekbe adagolni és száraz dunsztba tenni, aztán készen is van. Nyersen szeletelni nagyon nehéz.

Ez a massza megfelel birsalmasajtnak is, tálcára fóliát teszünk, ráöntjük, elsimítjuk, és szellős helyen szárítjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát kefével alaposan megmossuk, megtisztítjuk.
  2. Egy nagy fazékba rakjuk az egész birsalmát, felöntjük vízzel, hogy ellepje, és megfőzzük.
  3. Amikor kihűl, kiszedjük egy tálcára és kicsumázzuk, majd turmixoljuk a lével, amiben megfőztük. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a fűszereket, és főzzük legalább 25-30 percig, de gyakran kevergetni kell, mert prüszköl.
  4. A rozmaring ágat  kivesszük, tiszta üvegekbe adagoljuk, és száraz dunsztba rakjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 882
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birslekvár, fűszeres birsalma lekvár, birsalma lekvár fűszeresen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1148
birs 3 kg
cukor 1.5 kg
1 csipet
rozmaring 2 szál
citromlé 2 citromból nyert