Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokoládé mousse csokitojáskákban

Fehér csokoládé mousse csokitojáskákban
Fehér csokoládé mousse csokitojáskákban
45 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ötlet: Nyáron tálalhatod szép formás üvegpoharakban, friss bogyós gyümölcsökkel a tetején. Ami megmarad, és nem tudod benyomni a pocódba, addig tárold a hűtőben. Jó étvágyat hozzá! Több infót találsz a blogomban.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kitűnő aszút, fehérbort.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér csokoládét és a tojáslikőrt egy edényben vízgőz fölött megolvasztjuk. Majd visszahűtjük langyosra.
  2. A tojássárgáját a porcukorral simára keverjük, egy másik keverőtálban a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A visszahűtött, folyékony csokoládét összekeverjük a tojássárgájával, utána a keményre vert tojásfehérjével.
  4. A hulala tejszínt felverjük.
  5. Majd a két keveréket óvatosan összekeverjük.
  6. Nyomózsákba tesszük a krémet, és a kettéválasztott csokitojásokba töltjük.
  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 408
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládé mousse, tojáslikőrös fehér csoki mousse, csokihab

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

353
fehér csokoládé 200 g
tojás 2 db
porcukor 1 ek
tojáslikőr 40 ml
növényi habtejszín 2 dl
1 csipet
marcipán 5 dkg