Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vérnarancs mousse

Vérnarancs mousse
Vérnarancs mousse
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A narancslikőr helyett ízesíthetjük a mousse-t 1/2 narancs reszelt héjával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Kevés narancslében felolvasztjuk a kicsavart zselatint, majd hozzákeverjük a maradék narancslevet.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd elkeverjük a zselatinos narancslével és a narancslikőrrel. Hidegre tesszük.
  3. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá verjük, és mindkettőt óvatosan a zselésedő narancsos krémhez keverjük.
  4. A masszát 4 hideg vízzel kiöblített formába töltjük, lefedve kb. 4 órára hidegre tesszük.
  5. A mousse-t tányérokra borítjuk és tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 801
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mousse, narancslikőrös mousse, narancsos mousse

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

316
lapzselatin 5 db
narancslé 300 ml
tojás 2 db
cukor 80 g
cointreau 3 ek
habtejszín 200 g