r
Nosalty Logó

Mennyei étcsokoládé mousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mennyei étcsokoládé mousse
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 780 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 780 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    227.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2852.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1347 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 3116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mousse elkészítése előtt fél órával egy hidegálló edényt beteszünk a mélyhűtőbe.
  2. Egy hőálló keverőtálban a feltördelt csokoládéhoz hozzáadjuk a felkockázott vajat és gyöngyöző víz tetejére helyezzük (ne érintkezzen a víz az edénnyel!). Lassú keverés közbenmegolvad, majd zárjuk le alatta a gázt.
  3. A tojássárgákat és 2 evőkanál porcukrot összekeverünk. Ezt is vízgőz fölé tesszük, és mikor felmelegszik, egy keverőtálban magas fokozaton felverjük, míg kivilágosodik.
  4. Ezután összevegyítjük a csokoládéval (megjegyzésként mondanám, hogy nem lehet tökölni, gyorsan kell csinálni, mert ha a csoki kihűl, összeáll, stb.)
  5. A maradék 2 evőkanál porcukorral felverjük a tojásfehérjét és lapátolósan hozzáadjuk a csokis masszához.
  6. Elővesszük a mélyhűtőből a jeges edényt, amiben felverjük a tejszínt a vaníliakivonattal, és végül még ezt is hozzáadjuk a masszához.
  7. 2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 130503
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 04.

Ajánló

Csokoládéfüggőknek.   Feszegetem a határokat, és mivel  kekszes-csokis mániám is van, beledaráltam (legközelebb tördelem) babapiskótát is az egyik felébe.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt már egyszerű, nevezzük bárki által elkészíthető mousse receptem. Ez a  Szakácsok könyvéből való, egy teljesen más kategória. Én úgy féltem... tényleg. Néha érzem, hogy nekem mázlim van, ha túlságosan kontárkodni akarok a konyhában. Nem egyszerű... nem ám... Ha sikerül, irány a hűtő legalább 2 órára és utána lehet élvezkedni... Több mint élvezet... Mennyország... ha van.  

Hozzászólások (13)

Törölt felhasználó

hello! a zsíros tejszín alatt mi értend?? mert én még 30 százalékosnál zsírosabbat sajnos nem találtam sehol itthon:( lehet valahol jobbat kapni? köszi

Törölt felhasználó

Szia, ha be tudsz menni a Metro áruházba akkor szerencséd van, ott vannak 50-60%-os fajták is. Gondolom ínyenc boltokban is rá lehet akadni:)

Törölt felhasználó

húú, köszönöm, olyan régóta keresem:)

Törölt felhasználó

Koszonom, azt hiszem elfogom kesziteni , meglepeteskent.

Bató Edit

Szia Huppancs! Hát ezt most szívesen megkóstolnám! Igazán étvágygerjeszt? a fotód. Elmentettem a receptet, mert biztos ki fogom próbálni. Üdv. Edit.

Törölt felhasználó

Megcsináltam, köszi, remélem, a vendégeimnek is ízleni fog! Egy kis grand marnier lik?rt öntöttem az olvasztott csokihoz, egy kis reszelt narancshéjjal tálalom majd. Tejszínnek mindenkinek ajánlom a Cserpes-félét, nagyon jó min?ség?, gyönyör? habot ad. Piacon, Lipóti-pékség üzletekben könnyen beszerezhet?.

Törölt felhasználó

Köszi a receptet, biztos kipróbálom!

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem és nagyon jól sikerült. Isteni íze van, könny?, de tömény. Natúr chips-szel ettük, mennyei volt. Kis bátorítás a nem mesterszakácsoknak, én nem vagyok egy konyhatündér, de simán megcsináltam, szóval bátran! :) Üdv, N

makrela

Szia! Elkészítettem :-) Kis tálkákba, fejenként egy nagy mer?kanállal adagoltam, és 8 f? részére lett elég! Szerintem nagyon fincsi, most h?töm, remélem a többieknek is ízleni fog! Köszi!

Törölt felhasználó

Ízlett?:) Tényleg nem kell megijedni ett?l a receptt?l, én akkor kezdtem el még többet sütni, és desszerteket készíteni, most egy kicsit megmosolygom magam, hogy miért voltam ennyire betojva én anno ett?l;)

Törölt felhasználó

Kedves Angela! Megkérdezhetem, hogy tapasztalataid szerint milyen fajta tejszínnel lehet a legjobbra elkészíteni? Te személy szerint milyet használsz az ilyesmikhez? Válaszod el?re is köszönöm! :)

Aranka53

Kedves Angéla! Nagyon finom lett, úgy is mondhatom, hogy kiválló, mennyei édesség... Köszönöm szépen <3

brownie58

A gyogyszergyarban, ahol dolgozom, mindig azt mondjak, hogy "elsore jot" kell csinalnunk. Na, hat nekem pontosan ilyenre sikerult es csak fele annyi cukrot hasznaltam hozza, mint amennyi elo van rva:) Koszonom a receptet, allando desszertunk lesz, egyaltalan nem tomeny, pont ugy jo, ahogy van!

brownie58

Es boldog uj evet kivanok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az egekbe szökik egy alapzöldségünk ára

Sajnos nem áll meg az élelmiszerek árának emelkedése: egyre több termék lassan a nehezen megfizethető kategóriába kerül. Ez történt most a szinte mindennaposan fogyasztott zöldséggel, a krumplival is.