Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos fehércsoki-mousse

Citromos fehércsoki-mousse
Citromos fehércsoki-mousse
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyed, légies desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét durvára vágjuk, majd a likőrrel és a citromlével együtt gőzfürdőben felolvasztjuk. A zselatint kicsavarjuk, és a forró csokoládéban felolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a vaníliás cukorral, majd apránként hozzákeverjük a langyos csokoládét, és a végén a citromhéjat is.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval, és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd óvatosan először a tejszínt, utána tojásfehérjét a tojássárgás csokoládékeverékhez keverjük.
  4. Elosztjuk 4 pohárba, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 012
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokimousse, citromos pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

398
lapzselatin 2 db
fehér csokoládé 100 g
limoncello 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 ek
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 250 g
1 csipet