r
Nosalty Logó

Fehér csokis - mascarpone-s túrótorta

NS
Fehér csokis - mascarpone-s túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

1809
Kalória
36.2g
Fehérje
153.3g
Szénhidrát
117.9g
Zsír
167.5g
Víz
179g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
94.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.7 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    471.8 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6722.7 g
  • Cink
    1051 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    826 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    44 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.2 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    669.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 7235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással, a margarinnal, a cukorral, a kakaóporral. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük.
  3. Kivajazunk egy kerek, cakkos szélű gyümölcstortaformát. (Szív alakú csatos formában készítettem el, könnyebb volt kivenni.)
  4. A tésztát lisztezett deszkán kb. 26 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és a formába fektetjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszúrkáljuk a tésztát, sütőpapírt terítünk rá, és nehezéknek szárazbabot (lencsét) szórunk rá.
  5. A sütőben megsütjük. A sütőpapírt a nehezékkel leemeljük róla, és hagyjuk kihűlni.
  6. A túrót simára keverjük a cukorral. A fehér csokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk, összedolgozzuk a mascarpone-val, a túrókrémbe keverjük. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és felmelegítjük a citromlével. (Zselatinfixet beleöntöttem a túrókrémbe a citromlével együtt).
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, és a csokiforgáccsal együtt a krémbe forgatjuk. Tortaformába a tésztára kenjük, és legalább 2 órára behűtjük.
  8. Tálalás előtt tálcára emeljük. A tortabevonót megolvasztjuk, és a torta tetejére folyatjuk. Hagyjuk megszáradni. Csokiforgáccsal díszítjük.
  9. Díszítésképpen használhatunk tejszínhabot, meg habfixálót. A szívhez és a mintákhoz fehér csokoládét olvaszthatunk kevés olajjal, majd zsírpapírra nyomjuk tortadíszítővel, és hagyjuk megdermedni, majd a tortára helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Barátomnak kerestem valami szép és elegáns tortát, a harmadik évfordulónk alkalmára.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...