Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fatörzs torta

Fatörzs torta
Fatörzs torta
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam imádja a fatörzs tortát, eddig mindig rendeltem, de miután megtaláltam ezt a receptet, soha többé nem rendelek! A kisfiam imádta, és a család többi tagja is!! Szerintem a forma sem sikerült annyira rosszul, majd a legközelebbi jobb lesz!!

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat) előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a papírt kissé megolajozzuk.
  2. A tésztához a lisztet, a kakaót és a fahéjat kis tálba szitáljuk.
  3. A tojásokat 100 g cukorral egy nagy tálban a robotgép közepes fokozatával sűrű krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, és két részletben óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Belekeverjük az olvasztott vajat is, majd az egészet az előkészített tepsibe kanalazzuk.
  4. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha egy kissé rugalmas a teteje.
  5. A munkalapra tiszta konyharuhát terítünk, rászórunk egy kevés cukrot, majd ráfordítjuk a piskótát. A sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, majd a hosszú oldalán feltekerjük, és rácsra tesszük hűlni.

A krémhez

  1. A töltelékhez a tejszínt egy tálban lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk az édes gesztenyemasszát, és jól összekeverjük.
  2. A csokoládés vajkrémhez az étcsokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, és folyamatosan keverve simára dolgozzuk. A tűzről félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat és a vanília kivonatot egy nagy keverőtálban a robotgép közepes fokozatával fehéredésig és krémesre keverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt csokoládéval. A robotgépet alacsony fokozatra állítva, óvatosan belekeverjük a porcukrot is.

Összeállítás

  1. A piskótát kitekerjük, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. Megkenjük a töltelékkel a piskótalapot úgy, hogy a szélén 2 cm-nyi üres részt hagyunk. A krém tetejére mogyoródarabokat szórunk, és ismét feltekerjük, majd levágjuk a végeit.
  2. A süteményt egy nagy tálra helyezzük, és az egyik végéből ferdén levágunk egy 10 cm-es darabot. Ráillesztjük a sütemény oldalára vagy a tetejére, hogy valóban úgy nézzen ki, mint egy elágazó fatörzs. Hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A csokoládés vajkrémet a fatörzsre kenjük. Egy villával vagy akár egy lapos késsel kéregmintát rajzolunk a krémben. Tetejét megszórjuk zöld színű díszítő cukorkával. De tetszés szerint porcukorral vagy kakaóporral is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

doroveibetty

Mióta szakács: 2014.03.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis torta, csokis vajkrémes torta, csokis-gesztenyés fatörzs, csokoládés vajkrémes formatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

570
finomliszt 75 g
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
fahéj 1 teáskanál
tojás 4 db
cukor 100 g
vanília kivonat 1 teáskanál
vaj 2 ek
habtejszín 125 ml
gesztenyemassza 25 dkg
mandula 40 g
étcsokoládé 90 g
vaj 25 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
színes cukorka 1 ek