r
Nosalty Logó

Mediterrán csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Mediterrán csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 427 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1706 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 88 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 427 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3839.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1527.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4489 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1706 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A mártáshoz a hagymát, fokhagymát és paprikát apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre dinszteljük. A paprikát hozzáadjuk, felöntjük a paradicsommal és a vörösborral. Kb. 10 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk az olívabogyókat és a rozmaringot. Sóval, borrsal ízesítjük. Tűzálló tálba öntjük.
  4. A csirkemelleket megmossuk, szárazra törüljük, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy serpenyőben az olívaolajat felmelegítjük, a húst az olajban oldalanként 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  6. A húst a mártásra rakjuk és 10 percre előmelegített sütőbe toljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27876
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Ajánló

Gnocchi, tészta vagy akár ciabatta illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell helyett készíthetjük pulykamellel is.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!