Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán csirkemell

Mediterrán csirkemell
Mediterrán csirkemell
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkemell helyett készíthetjük pulykamellel is.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

ajánlat

Gnocchi, tészta vagy akár ciabatta illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mártáshoz a hagymát, fokhagymát és paprikát apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre dinszteljük. A paprikát hozzáadjuk, felöntjük a paradicsommal és a vörösborral. Kb. 10 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk az olívabogyókat és a rozmaringot. Sóval, borrsal ízesítjük. Tűzálló tálba öntjük.
  4. A csirkemelleket megmossuk, szárazra törüljük, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy serpenyőben az olívaolajat felmelegítjük, a húst az olajban oldalanként 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  6. A húst a mártásra rakjuk és 10 percre előmelegített sütőbe toljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 217
elküldve: 10
receptkönyvben: 383
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1909 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-olajbogyós csirkemell, csirke mediterrán módra, csirke olívabogyós paradicsomszószban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
csirkemell filé 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 db
olívaolaj 2 ek
konzerv paradicsom 500 g
vörösbor 150 ml
fekete olajbogyó 5 dkg
rozmaring 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint