r
Nosalty Logó

Fasírtgolyó sertéshúsból

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mercedes
Fasírtgolyó sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fasírthoz

A fasírt forgatásához és sütéséhez

Összesen 1342 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fasírthoz

A fasírt forgatásához és sütéséhez

Összesen 4029 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fasírthoz

A fasírt forgatásához és sütéséhez

Összesen 390 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1342 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    324.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4295.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    1890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 4029 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 390 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A fasírthoz

A fasírt forgatásához és sütéséhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk.
  2. A darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, erőteljesen borsozzuk.
  3. A zsemléből kinyomkodjuk a vizet, ezt is hozzákeverjük.
  4. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, majd a két tenyerünk között egy kicsit meglapítjuk.
  5. Zsemlemorzsába alaposan beleforgatjuk.
  6. Felhevített, bő olajban fedő alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 489
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 292
  • Össznézettség: 516126
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírtgolyó sertéshúsból
Mercedes 302 recept

Már kiskoromban is elég válogatós voltam, akkor is csak a finom ételeket tudtam megenni. Nem is kell mondanom, hogy az iskolai menzán készült ételektől egyenesen rosszul voltam. Mégis a fasírtot nagyon finoman tudták elkészíteni, talán az egyetlenegy étel volt, aminek tudtam örülni. Annak a receptjét nem tudom, de olyan íze volt, mint ennek a fasírtnak.

Hozzávalók

A fasírthoz

A fasírt forgatásához és sütéséhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...