r
Nosalty Logó

Fasírt HK konyhájából

Mi van itthon
Fasírt HK konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

928
Kalória
31.7g
Fehérje
18.9g
Szénhidrát
80.9g
Zsír
138.6g
Víz
168.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3708 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    323.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3309.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    554.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3708 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, beleütjük a 2 tojást és beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemlét is.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.
  3. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem). A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg és nem túl forró olajban süssük ki. Kb. 25 db lesz belőle.
  4. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Rendkívül sokféleképpen készíthető és fogyasztható étel a fasírt. Készíthetjük a hagyományos darált húsos golyóként, vagy tehetünk bele reszelt sajtot is, vagy zöldfűszereket. Süthetjük bő olajban vagy zsiradék nélkül a sütőben. Ehetjük önálló fogásként valamilyen körettel, mint pl most bazsalikomos burgonyapürével, vagy főzelék mellé feltétnek.Kitűnő hidegtálra is, de akár simán szendvicsként zsemlével. Szerintem érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, mert a begyúrt és kiformázott fasírt fagyasztható, így mindig lehet belőle otthon és miután felengedett, máris süthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...