Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stefánia vagdalt 3.

Stefánia vagdalt 3.
Stefánia vagdalt 3.
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyfiam egyik kedvence, és az unokáim is kérni szokták: „Mamika, tudod, azt a hosszúkás sült husit készítsd el nekünk, amibe tojást bújtatsz el!".
Először, mikor készítettem, sajnos szétrepedt, később rájöttem, vizes kézzel kell megformázni, és olvasztott vajjal meglocsolni. Először gőzbe tenni, utána pirosra sütni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki nem vega, és szereti a sült töltött fasírozottat.
Lehet főzelék mellé adni, de reggelihez is fel lehet szolgálni, saláta-ágyon tálalva nagyon mutatós.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésdagadót megmossuk, és szárazra töröljük konyhai papírtörlővel. Csíkokra vágjuk, és ledaráljuk. A fokhagymát lereszeljük, az áztatott zsemléket ledaráljuk.
  2. A fűszereket beledolgozzuk, és hagyjuk állni kb. 1/2 órát a hűtőben.
  3. Ezalatt előkészítjük a tepsiket: a nagyobbikba teszünk forró vizet, ebbe állítjuk bele a vajjal kikent és a zsemlemorzsával behintett kisebb tepsit.
  4. A megfőtt tojásokat megpucoljuk. A darált húst elfelezzük, és belenyomkodjuk a tepsi aljába, ráhelyezzük a főtt tojásokat, és a másik felével beborítjuk.  Szépen eligazítjuk vizes kézzel, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Ezután beletesszük a nagyobbik tepsibe, és lefedjük a fóliával. Asütőt előmelegítjük.
  5. Villanysütőben 160 fokon sütjük, 20 perc után levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.
  6. Pihentetjük, ha kihűlt, szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 219
elküldve: 3
receptkönyvben: 352
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kissné Griezer Erzsébet

Mióta szakács: 2010.01.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött egybesült fasírt, tojásos egybensült fasírt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsube
zsube Mon, 2012-02-27 16:07

Szia :)

Megcsináltam hétvégén a húsit, nagyon nagyon finom lett, csináltam már többször, de tényleg mindig szétrepedt :(, most első alkalom, hogy gyönyörű lett, és nagyon finom :) köszi szépen
Zsuzsa

1425
sertésdagadó 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 kk
fehér bors 2 csipet
0 ízlés szerint
zsemle 3 db
főtt tojás 4 db
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 1 ek