r
Nosalty Logó

Farsangi virágfánk teljes kiőrlésű liszttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Farsangi virágfánk teljes kiőrlésű liszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 885 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    289.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 4419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

  1. A liszteket kimérjük egy tálba, elkeverjük. A 3 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd keveset elveszünk belőle az élesztő felfuttatáshoz.
  2. Hozzátesszük a csipet sót, az egész tojást. Ha felfutott az élesztő, akkor azt is beleöntjük, és a langyos tejet is.
  3. Sima tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Kis dugóval vagy bármi mással a közepüket benyomjuk kissé.
  5. Meleg olajban úgy kezdjük a sütést, hogy ami felül volt, az kerüljön alulra. Szépen, egyenletesen mindkét oldalát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük. Lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1567
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 19.

Ajánló

Mivel kelt tészta, mindent hamarabb vegyünk ki a hűtőből hozzá! Én egy parafadugót használok a fánk közepének benyomásához!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartottam a teljes kiőrlésű liszttel való fánk készítésétől, de a végeredményt látva, és érezve tökéletesre sikerült!! Nagyon könnyed, légies lett. Másnap kis asztali sütőben újra megmelegítettem és olyan lett, mint ha frissen sült volna...... :-)))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!