Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi szalagos fánk Helenatól

Farsangi szalagos fánk Helenatól
Farsangi szalagos fánk Helenatól
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legkönnyebben elkészíthető, nem kell vele sokat pepecselni. Nem volt nagy kedvem krémmel foglalkozni, ezért ezt az édességet választottam. A hozzávalókat csak belerakom a kenyérsütőbe az kidolgozza, és én csak kiveszem, kelesztem, kiszaggatom és kisütöm. A farsangi fánkot gyakran sütöm, mert ezzel tudok csak igazán örömöt szerezni a családomnak. Imádják! Ezért készítem gyakran. Azért szúrom ki a közepét, mert így sokkal jobban átsül a fánk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet átszitáljuk, és beleöntjük a kenyérsütőbe, mert ezzel dolgoztatjuk ki a tésztát.
  3. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a 2 tojást, pici sót, a tejet szükség szerint öntsük hozzá. Alaposan dolgoztassuk ki a géppel.
  4. Az olvasztott vajat a vége felé adjuk hozzá,  és legalább 10 percig dolgozzuk bele alaposan.
  5. Duplájára kelesztjük a tésztát.
  6. Kiöntjük a nyújtódeszkára, kézzel széthúzzuk, kiszaggatjuk nagyobb pogácsa szaggatóval, egy kisebbel pedig a közepét szúrjuk ki.
  7. Kb. 25 percig kelesztjük, és forró olajban kisütjük. Az első felét fedővel letakarva süssük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 085
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, szalagos fánk, lyukas farsangi fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mtotpalne
mtotpalne Fri, 2013-02-22 18:49

Ez pont olyan recept mint nekem van régen réteslisztből készítettem. Ma sütöttem fánkot mert mindenki finomlisztet mond jó az finom puha de sokkal sűrűbb és nehezebb a tésztája. Vissza fogok térni a rétes lisztre.
Marika

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2013-02-22 19:17

Igen ,ez valóban így van! Nálunk van olyan liszt,ami még szemcsésebb a rétesliszthez képest,abból készítem a knédlit és sokkal finomabb,sőt még van olyan piskóta receptem,amelyik ebből a durvább lisztből készül.
Üdv.:Helena

FNicky2010
FNicky2010 Thu, 2013-02-14 19:57

Kedves Helena! Jól értem, hogy a kenyérsütőgép dagasztási, kelesztési idejét (az én gépemen ez 1ó50perc) nem várod meg csak hagyod, hogy összedolgozza és leállítod? Kinyújtod, szaggatod és hagyod még levegőn a szagattás után kelni?

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-02-14 22:40

A tésztát csak kidolgoztatom a géppel,de nekem vigyázni kell,mert kelesztés után megsütné egyben,
ezért kikapcsolom a gépet és úgy kelesztem,majd deszkára öntöm,átdolgozom,kézzel csak széthúzom és kiszaggatom. Ne süsd túl forró olajban,mert akkor a közepe nem sül meg rendesen.Közepesen forró legyen az olaj és az első felénél fedővel lefedni,majd a másik oldalát már szabadon sütni. Én kiszoktam szúrni a közepét ,így jobban megsül.
10 percig kelesztem kiszaggatás után és elkezdem sütni.
Üdv.:Helena

1997
rétesliszt 70 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 2 ek
élesztő 5 dkg
rum 1 ek
tej 5 dl
vaj 8 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl
lekvár/ dzsem 20 dkg