Szalagos fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
-
83g finomliszt303 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
8g rum19 kcal
-
4 kcal
-
67g tej37 kcal
-
0g só0 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
Összesen
1086
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g rum231 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
800g tej448 kcal
-
0g só0 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
Összesen
13044
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
-
33.1g finomliszt121 kcal
-
1.7g porcukor6 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
2.6g tojássárgája9 kcal
-
3.3g rum8 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
26.5g tej15 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.1g napraforgó olaj249 kcal
Összesen
433
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 81.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
1086
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.2 g
Zsír
-
Összesen 978.9 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 427 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 320 g
-
Koleszterin 1083 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3902.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 388 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1555 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 855.3 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 271.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 989 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 354 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 694 micro
-
Kolin: 792 mg
-
Retinol - A vitamin: 968 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1055 micro
Összesen
13044
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
433
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg finomliszt
-
5 dkg porcukor
-
4 db tojássárgája
-
1 dl rum
-
4 dkg friss élesztő
-
8 dl tej
-
1 csipet só
-
10 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- 2 dl langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a maradék porcukrot és a sót.
- A közepébe mélyedést készítünk, és ide tesszük a tojások sárgáját, rumot, az olvasztott (de nem forró) vajat és a felfuttatott élesztőt.
- Még kb. 5 dl tejjel jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Eleinte a kezünkre és a tálra is ragad, de kb. 10 perces dagasztás után szépen elválik az edény falától.
- Belisztezzük a tálat és a tészta tetejét, és egy konyharuhával letakarva kb. 1 órán át langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- Egy lisztezett deszkára borítva kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk és nagyszagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
- Közben egy nagyobb lábasban (azolajlegalább 3 cmmélységű legyen)melegedni tesszük az olajat.
- Ha az olaj kellőképpen meleg (egy fánkot beletéve tudjuk leellenőrizni), akkor annyi tésztát teszünk bele, hogy szabadon tudjanak egymás mellett úszni. Úgy tesszük bele a fánkokat, hogy megfordítjuk és a felső részük kerüljön alulra.
- A fánkokat először fedő alatt sütjük kb. 2-3 percig, majd egy lapát segítségével megfordítjuk, és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük ugyanannyi ideig.
- Az olajból kivéve papírszalvétára szedjük a fánkokat, és melegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 482
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 130294
- Feltöltés dátuma: 2009. február 17.
Ajánló
@{Sárgabarack dzsemmel:Sárgabarack dzsem 1.} tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
ze(n)derta
188 recept
A farsang a vízkereszttől, január 6-tól hamvazószerdáig, a Húsvétot megelőző 40 napos böjti időszak kezdetéig tartó időszak. A farsang az eszem-iszom, mulatozás, tréfacsinálás, bolondozás, táncmulatságok, maszkabálok zajos időszaka. Hazánkban tájegységenként különböző szokásokkal igyekeznek a telet mielőbb kiűzni, hogy csak a mohácsi busójárást, vagy szalmabáb-égetést említsük.