Nosalty Logó

Farsangi fánk Klaudiától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk Klaudiától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 1030 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 6181 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1030 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    472.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3556.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 6181 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 427 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt kevés tejben, és a többi hozzávalókkal könnyűtésztát készítünk (mivel elég lágy,ezértfakanállaldolgozzuk hólyagosra). 45 percig langyos helyen pihentetjük (én a langyos sütőben szeretem pihentetni a kelt tésztákat).
  2. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, elvékonyítjuk 1 ujjnyi vastagságúra (itt nem használok nyújtófát, az ujjaimmal húzogatom szét a tésztát, így továbbra is levegős marad a tészta állaga), majd félbehajtjuk. Ezután nyújtófával könnyedén elnyújtjuk 1 ujjnyira, fánkszaggatóval kiszaggatjuk (7 cm átmérőset használtam, ebből 13-15 darab fánkotkapunk). 5 percet pihentetjük.
  3. Felhevített olajban sütjükmindig közepes hőfokon, hogy egyenletesen átsüljenek. A fánkot középendiónyi nagyságban elvékonyítjuk, ez a mélyedés kerüljön alulra, mikor belehelyezzük a forró olajba.Enyhén lefedvesütjük2-3 percig az egyik oldalát, majd 2 percig a másik oldalát.
  4. Házi baracklekvárral töltjük, ízlés szerint vaníliás porcukorral meghintjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24938
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Farsang idején elmaradhatatlan édesség, igaz nálunk egész évben közkedvelt, főleg szombatonként könnyed ebéd kiegészítője. 10 éves lehettem, mikor először dolgoztam élesztős tésztával, ez volt a fánk, nagy izgalommal kezdtem hozzá, végül elégedettséggel figyeltem, milyen jóízűen fogyasztják. Egyszerűen elronthatatlan.

Hozzászólások

Torma

Klaudia, biztos finom volt a fánk, de a fotó az gyönyör?!!! Üdv, Torma:)

Törölt felhasználó

Kedves Klaudia! Egy picit sok szereintem a 4 dl tej és a 2 ek tejföl, így nagyon híg a tészta, kipróbáltam! Üdv.

Törölt felhasználó

Ez benne a lényeg, fakanállal szép hólyagosra lehet kidolgozni és nagyon könny?, leveg?s marad a tészta.

Törölt felhasználó

Tényleg sok bele a 4 dl tej, nekem egy ragacs lett bel?le, nem lehet vele dolgozni...pedig mindent úgy csináltam, ahogy a receptben van. Talán kevesebb tejjel sikerült volna:( A képen tényleg nagyon szép, azért választottam ezt a receptet.

agyusjoe1

hát nem tudom én is kipróbáltam és a tej vagy a tejföl az sok így max szagatott fánk készülhet bel?lle

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek