Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk Klaudiától

Farsangi fánk Klaudiától
Farsangi fánk Klaudiától
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Farsang idején elmaradhatatlan édesség, igaz nálunk egész évben közkedvelt, főleg szombatonként könnyed ebéd kiegészítője. 10 éves lehettem, mikor először dolgoztam élesztős tésztával, ez volt a fánk, nagy izgalommal kezdtem hozzá, végül elégedettséggel figyeltem, milyen jóízűen fogyasztják. Egyszerűen elronthatatlan.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt kevés tejben, és a többi hozzávalókkal könnyű tésztát készítünk (mivel elég lágy, ezért fakanállal dolgozzuk hólyagosra). 45 percig langyos helyen pihentetjük (én a langyos sütőben szeretem pihentetni a kelt tésztákat).
  2. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, elvékonyítjuk 1 ujjnyi vastagságúra (itt nem használok nyújtófát, az ujjaimmal húzogatom szét a tésztát, így továbbra is levegős marad a tészta állaga), majd félbehajtjuk. Ezután nyújtófával könnyedén elnyújtjuk 1 ujjnyira, fánkszaggatóval kiszaggatjuk (7 cm átmérőset használtam, ebből 13-15 darab fánkot kapunk). 5 percet pihentetjük.
  3. Felhevített olajban sütjük mindig közepes hőfokon, hogy egyenletesen átsüljenek. A fánkot középen diónyi nagyságban elvékonyítjuk, ez a mélyedés kerüljön alulra, mikor belehelyezzük a forró olajba. Enyhén lefedve sütjük 2-3 percig az egyik oldalát, majd 2 percig a másik oldalát. 
  4. Házi baracklekvárral töltjük, ízlés szerint vaníliás porcukorral meghintjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 626
elküldve: 9
receptkönyvben: 199
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Klaudia

Mióta szakács: 2012.09.10.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka
mikor: mindig, ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk, lekváros fánk, tejfölös szalagos fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agyusjoe1
agyusjoe1 Wed, 2016-02-03 13:53

hát nem tudom én is kipróbáltam és a tej vagy a tejföl az sok így max szagatott fánk készülhet belőlle

demonhunter
demonhunter Mon, 2014-02-03 18:48

Tényleg sok bele a 4 dl tej, nekem egy ragacs lett belőle, nem lehet vele dolgozni...pedig mindent úgy csináltam, ahogy a receptben van. Talán kevesebb tejjel sikerült volna:( A képen tényleg nagyon szép, azért választottam ezt a receptet.

Kérészi Tamás
Kérészi Tamás Sun, 2013-03-24 17:40

Kedves Klaudia!

Egy picit sok szereintem a 4 dl tej és a 2 ek tejföl, így nagyon híg a tészta, kipróbáltam!

Üdv.

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-03-03 05:01

Klaudia, biztos finom volt a fánk, de a fotó az gyönyörű!!! Üdv, Torma:)

1030
finomliszt 50 dkg
tej 4 dl
tojássárgája 2 db
élesztő 2 dkg
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
napraforgó olaj 5 dl