r
Nosalty Logó

Egyszerű szalagos fánk

Mercédesz_94
Egyszerű szalagos fánk
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

663
Kalória
16.6g
Fehérje
113.5g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
23.9g
Víz
81.1g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
17.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 663 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3749.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    920 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    907.6 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 5301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. 2 dl tejbe beleteszünk egy kanál kristálycukrot, langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a rumot és az élesztős tejet.
  2. Elkezdjük dagasztani, majd langyosra melegítünk még kb. 4 dl tejet és fokozatosan hozzáadjuk. Miután bedagasztottuk, letakarjuk és másfélszeresére kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánkokat és még kb. 30-40 percig kelesztjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne keljen túl, mert akkor nem lesz szalagos.
  4. A fánkot középforró, bő zsiradékban, egyenletes tűzön sütjük. Vigyázzunk, ne legyen túl forró a zsír, mert akkor hirtelen sül, a belseje nyers marad és nem lesz szalagos. A megkelt fánk felső része kerüljön sütéskor alulra. A sütés kezdetén az edényt befedjük, majd ha átfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább.
  5. Miután megsült, ízlés szerint porcukorral, lekvárral, nutellával fogyaszthatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek