Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk 3. - citromos

Szalagos fánk 3. - citromos
Szalagos fánk 3. - citromos
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen csak imádjuk!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kiadós leves után.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a porcukrot.
  2. Amikor megkelt az élesztő, a vajjal, tojássárgával, liszttel, sóval, rummal, vanília aromával, citromhéjjal közepes keménységű tésztát gyúrunk.
  3. Letakarva, langyos helyen megkelesztjük. Kiszaggatjuk, és letakarva még fél órát kelesztjük.
  4. Sok olajban kisütjük. Amelyik oldal az asztalon volt, az kerül az olajban felülre. Először letakarva sütjük, majd ha az egyik oldala kész, a másik oldalát már fedő nélkül.
  5. Még melegen megszórjuk porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 537
elküldve: 3
receptkönyvben: 300
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

henys

Mióta szakács: 2010.09.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsangi fánk

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ViOrBo
ViOrBo Sun, 2012-03-11 16:41

Szia henys! Mennyi rum kell bele? Csak 1-2 evőkanálnyi?

Incy
Incy Sat, 2012-02-25 13:47

Henys a recepted kiváló, még nekem is sikerült, bár én a tésztába tettem még azért 5 dkg porcukrot, de csak mert roppantul édesszájú vagyok :D, köszi, hogy közzétetted :)

backo67
backo / backo67 Fri, 2012-02-17 10:24

Szia henys!
szóval én is elkészítettem. tudnod kell, hogy férfi létemre eddig nem nagyon sütöttem, mivel feleségem, olyan ügyes és állandóan finomságokkal lepi meg családunkat, nem nagyon éreztem ilyesmire késztetést. most is inkább meglepinek szántam.. na olyan jól sikerült, hogy másnap 1,5x adagot kellett csinálnom. azóta megismételtem még egyszer (hátha csak mázlim volt), de nem. nagyon szépek, szalagosak, ízletesek. köszönöm Neked.

ejiku
Maria. / ejiku Fri, 2012-01-13 17:01

Szia henys!
Ma elkészítettem ezt a fánkot,nagyon finom.Köszi a receptet.
Én citrom lekvárral is megtöltöttem.A hétvégén dupla adagot készítek belöle.
Köszi Maria

henys
henys / henys Fri, 2012-01-13 17:19

citrom lekvár? húúú, de jól hangzik. egyébként egészségetekre, örülök, hogy ízlett! nálunk a mogyorókrém a menő :-)

1575
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
élesztő 3 dkg
porcukor 1 ek
vaj 5 dkg
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
rum 1 teáskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 5 dl