r
Nosalty Logó

Fantáziadús bejgli

Mojo3
Fantáziadús bejgli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

1085
Kalória
18.6g
Fehérje
119.9g
Szénhidrát
51.8g
Zsír
62.6g
Víz
104.9g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
40.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Összesen 1085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Összesen 8674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1085 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    414.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    3613 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1003 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    959 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

Víz

  • Összesen
    500.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 8674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. 2 evőkanál cukrot feloldunk a pálinkában (vagy bármilyen más alkoholban, de akár el is hagyható).
  3. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját és a cukros alkoholt és a fahéjat, majd jól összedolgozzuk. Ha szükségesnek érezzük, tegyünk még hozzá lisztet.
  4. Hagyjuk pihenni egy-két órára, addig készítsük el a töltelékeket.
  5. 8 kis részre osszuk a tésztát, majd nyújtsuk ki őket, és töltsük meg. Hagyjuk pihenni fél órát. 1 tojássárgájával kenjük meg hosszában, majd száradás után tojásfehérjével keresztben.

Mákos töltelék

  1. A tejet cukorral felmelegítjük, majd a mákkal összefőzzük, hűlni hagyjuk.
  2. A szilvalekvárt sűrűségétől függően langyos vízzel felengedjük, hogy kenhető legyen.
  3. A marcipánt lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  4. Összekeverjük a mákot, a lekvárt és a marcipánt.

Gesztenyés töltelék

  1. A gesztenyepürét hagyjuk kiengedni.
  2. A narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, majd ebben az oldatban a gesztenyét összetörjük.
  3. A mazsolát megmossuk, majd a pálinkába áztatjuk.
  4. A csokoládét apró darabokra tördeljük.
  5. A mazsolát kiszedjük a pálinkából, majd az összes hozzávalót az összetört gesztenyéhez keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Első beiglikészítésem alkalmával valami nagyon-nagyon finomat szerettem volna alkotni. A kedvenceim a mák, a szilvalekvár és a marcipán, így gondoltam ezek így együtt fogják alkotni a tökéletes beiglitölteléket. De hogy ne legyen csak egyféle, ezért előkaptam a másik kedvencemet is, a gesztenyepürét és kicsit felturbózva, ezt is tésztába töltöttem. Én 8 kis rudat készítettem belőle, 5 mákos és 3 gesztenyés lett.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...