r
Nosalty Logó

Fantáziadús bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mojo3
Fantáziadús bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Összesen 1085 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Összesen 8674 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Összesen 305 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1085 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    414.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    3613 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1003 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    959 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 8674 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. 2 evőkanál cukrot feloldunk a pálinkában (vagy bármilyen más alkoholban, de akár el is hagyható).
  3. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját és a cukros alkoholt és a fahéjat, majd jól összedolgozzuk. Ha szükségesnek érezzük, tegyünk még hozzá lisztet.
  4. Hagyjuk pihenni egy-két órára, addig készítsük el a töltelékeket.
  5. 8 kis részre osszuk a tésztát, majd nyújtsuk ki őket, és töltsük meg. Hagyjuk pihenni fél órát. 1 tojássárgájával kenjük meg hosszában, majd száradás után tojásfehérjével keresztben.

Mákos töltelék

  1. A tejet cukorral felmelegítjük, majd a mákkal összefőzzük, hűlni hagyjuk.
  2. A szilvalekvárt sűrűségétől függően langyos vízzel felengedjük, hogy kenhető legyen.
  3. A marcipánt lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  4. Összekeverjük a mákot, a lekvárt és a marcipánt.

Gesztenyés töltelék

  1. A gesztenyepürét hagyjuk kiengedni.
  2. A narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, majd ebben az oldatban a gesztenyét összetörjük.
  3. A mazsolát megmossuk, majd a pálinkába áztatjuk.
  4. A csokoládét apró darabokra tördeljük.
  5. A mazsolát kiszedjük a pálinkából, majd az összes hozzávalót az összetört gesztenyéhez keverjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2598
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első beiglikészítésem alkalmával valami nagyon-nagyon finomat szerettem volna alkotni. A kedvenceim a mák, a szilvalekvár és a marcipán, így gondoltam ezek így együtt fogják alkotni a tökéletes beiglitölteléket. De hogy ne legyen csak egyféle, ezért előkaptam a másik kedvencemet is, a gesztenyepürét és kicsit felturbózva, ezt is tésztába töltöttem. Én 8 kis rudat készítettem belőle, 5 mákos és 3 gesztenyés lett.

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Gesztenyés töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek