r
Nosalty Logó

Fánk Timejja konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Timejja9
Fánk Timejja konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3199 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    773 mg
  • Foszfor
    2587 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 3199 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepébe lyukat formálunk az ujjainkkal, és belemorzsoljuk az élesztőt, valamint hozzáadjuk az egy teáskanálnyi pálma vagy kókuszvirágcukrot. Közben feltesszük a tejet (lehet mandula vagy kókusztej) melegedni.
  2. Amikor már langyos a tej, levesszük a tűzről, és annyit öntünk a lisztes élesztős mélyedésbe, hogy az élesztőt ellepje. Pár perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Miután felfutott az élesztő, beletesszük a többi hozzávalót; a tojássárgákat, az kókuszolajat a sót, az édesítőt (nálam eritrit), a rumot és a maradék tejet. Ezeket kézzel összedolgozzuk, és addig dagasztjuk a tésztát, míg el nem válik a tészta az edény falától.
  4. Meleg helyen, dupla konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük. Kelés után 2 cm-s vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis méretű pogácsaszaggatóval kivájjuk a fánkokat. Sütés előtt még legalább fél órát pihentetjük őket konyharuhával lefedve.
  5. Egy magas falú edénybe annyi kókuszolajat öntünk, hogy a fánkok szabadon úszkálhassanak, ne érjen le az aljuk sütés közben. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket. Ízlés szerint porított eritrittel hintjük meg a fánkokat, és valamilyen házi mindenmentes gyümölcslekvárral (málna, eper, áfonya vagy ribizli) kínáljuk őket! Pár óra alatt elfogy az összes, hiszen a fánk frissen a legfinomabb! :-)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12261
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fánk Timejja konyhájából
Timejja9 32 recept

Farsangra szerettem volna készíteni nem túl zsíros, olajban nem tocsogó, apró fánkocskákat. Az alapreceptre valahol a neten bukkantam rá, de pár dolgot megváltoztattam benne.

Hozzászólások

erika molnárné

Köszönöm a receptet. Megsütöttem, nagyon finom volt! A tésztája is remek!

Timejja9

Szia! Nagyon örülök! ;-)

Blackbird

Szia! Szemezek nagyon a recepteddel, csak kicsit elbizonytalanodtam... Látom hogy elég különleges hozzávalókat írtál bele... Az lenne a kérdésem, hogy a pálmacukor, a növényi tej illetve az édesít? helyett lehet használni hasonló arányban hagyományos hozzávalókat is a receptedhez? Az édesít?szernek a 3 grammja az arányában kb. mennyi cukornak felelhet meg? Köszönöm a válaszod! Üdv!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek