Nosalty Logó

Fánk Györgyitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fánk Györgyitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A díszítéshez

Összesen 2283 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A díszítéshez

Összesen 9132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A díszítéshez

Összesen 459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 2283 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    640 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    242 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3134.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    190 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 9132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 459 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl liter tejben elkeverünk 1 kis kanál cukrot, élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A lisztbe elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, rumot, olvasztott vajat és a felfusztatott élesztőt.
  3. A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
  5. Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a fánkokat, fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát már nem kell lefedni.
  6. Melegen belemártjuk a nutellába és a tortadarába.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2504
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan elkészíthető édességre vágytam, így hát elkészítettem ezt az egyszerű, de egyben finom fánkot.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.