Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás fánkocskák

Almás fánkocskák
Almás fánkocskák
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múltkor kipróbáltam az 5 perces fánkot, és ezt alakítottam át saját ötletemmel. A reszelt almát tavaly nyáron tettem el, ezért nem tudtam az alma mennyiségét megadni, mert már adott volt az üvegben. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy tartalmas leves után, akár "második fogás"-ként is fogyasztható, mert elég laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba beletesszük a tojásokat, a tejet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt, jól összekeverjük egy habverővel.
  2. Egy másik tálba beletesszük a lisztet, fahéjat, a sütőport, és összekeverjük.
  3. A tojásos keverékbe belekeverjük a lisztes elegyet, és csomómentere keverjük, a végén beleforgatjuk a jól kinyomkodott reszelt almát.
  4. Az olajat felforrósítjuk, és egy evőkanállal belekanalazzuk a fánkocskákat.
  5. A kész fánkokat beleforgatjuk a fahéjas porcukorba.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 449
elküldve: 4
receptkönyvben: 134
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

PraniAni

Mióta szakács: 2011.04.13.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fánk, fánk almával, fánkocskák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

832
finomliszt 35 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
barna cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
tejföl 2 ek
alma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 dl
porcukor 3 dkg
fahéj 0 ízlés szerint