Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini fánk erdeigyümölcs-mártással

Mini fánk erdeigyümölcs-mártással
Mini fánk erdeigyümölcs-mártással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édességre vágyunk, de nem szeretnénk sokat pepecselni a nassolni valóval... Nos, ez pillanatok alatt készen van, nem macerás, viszont annál finomabb... Aki egyszer elkészíti, imádni fogja... Mi is így jártunk, imádjuk.:)

hozzávalók / 6 adag

Fini mini fánk

Erdeigyümölcs-mártás

Sütőzsiradék

Fini mini fánk

ajánlat

Tartalmasabb levesek mellé második fogásként is kiváló!

Vendégfogadóra, illetve váratlan vendég betoppanásakor gyorsan elkészíthetjük, csupán legyen a fagyasztóban állandóan gyümölcs! Elkápráztatjuk ilyenkor a vendégeket! :)

Egyszerűen nassolás céljából - illetve, mert megkívántuk - is készíthetjük, mert valóban finom és gyorsan elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

Fini mini fánk

  1. Az egész tojásokat a cukrokkal, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, citromlével kikeverjük, de nem kell túlkeverni.
  2. Apránként adagoljuk a kikevert tojásokhoz a sütőporral elkevert lisztet, miközben kevergetjük egyenletesre.
  3. A végén egyneművé keverjük a tejföllel. Sűrű masszát kell kapnunk, de azért ne álljon meg benne a kanál!
  4. A sütőzsiradékot közepesen melegre hevítjük (tartalék láng), s teáskanállal adagoljuk bele az olajba, épp csak gyöngyözve süljön, közben szűrőlapáttal megforgatjuk, szép színűre sütjük.
  5. Két teáskanállal végezzük az előző műveletet: egyikkel kiveszünk egy teáskanálnyit a masszából, a másikkal letoljuk az olajba a masszát. (Gyorsan sül, iparkodni kell, nehogy megégessük. Nem szabad túl forró olajban sütni, mert hirtelen megbarnul, de nem sül át. Azért nem kell tőle félni, mert így, ha erre ügyelünk, nem lehet elrontani.)
  6. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük ki szűrőlapáttal, s a sütést addig folytatjuk, amíg el nem fogy a massza. (Aranyos, nagyobb diónyi kis fánkocskák lesznek belőlük, s az teszi még különlegessé, hogy némelyik érdekes alakzatot "vesz fel".:) Ez így tökéletes, ettől lesz egyedi!)
  7. Ehhez savanykás mártás illik, ezért készítettem az erdei gyümölcsmártást hozzá.
  8. Ha minden elkészült, lehet tálalni. Másnaposan ugyanolyan finom, még magában is bekapunk egyet-kettőt, nem tudunk ellenállni neki! :)

Erdei gyümölcsmártás

  1. Egy lábasba öntjük a gyümölcsöt - nem kell kiolvasztani.
  2. Felöntjük hideg vízzel, miközben a tűzhelyet alákapcsoljuk. Miközben melegszik, belecsavarjuk a citrom levét, belekanalazzuk a kristálycukrot - annyit, hogy savanykásan édes legyen a végén.
  3. Rövid ideig forraljuk - ne főzzük teljesen szét a gyümölcsöket, maradjon darabos -, majd 3-4 evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverünk, hozzáöntjük a gyümölcshöz, forraljuk tovább, amíg zselé sűrűségű lesz. Ha túl sűrűre sikerülne, vízzel hígíthatjuk. Ha túl híg lenne, még egy kevés keményítővel tovább sűrítjük.
  4. Ha kész, hagyjuk langyosra hűlni.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 386
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánkocskák erdei mártással, apró fánkok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

605
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
sütőpor 1 csomag
tejföl 250 g
1 csipet
erdei gyümölcs mix 60 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 6 ek
víz 3 dl
étkezési keményítő 3 evőkanál