Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk tang zhonggal

Fánk tang zhonggal
Fánk tang zhonggal
36 perc / előkészület: 30 perc főzés: 1 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam most ez a módszer a sláger! Amit csak lehet, tang zhonggal készítek.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Tang zhong

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben elkeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
  2. Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg, cukros tejbe, és felfuttatjuk.
  3. Az élesztőhöz adjuk a lisztet, a csipetnyi sót, a tang zhongot, a rumot, és a tej adagolásával jól kidolgozzuk a tésztát. A legvégén beledolgozzuk az olvasztott vajat.
  4. Kelesztjük a tésztát, majd szétnyújtjuk, kiszaggatjuk, megint kelesztjük.
  5. Az olajat felforrósítjuk, és kisütjük a fánkokat.
  6. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
  7. Lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 067
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, fánk tang zhong módszerrel, fánk japán kenyérdoktorral

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-10-28 08:17

En is koszonom, Helena elmentettem! Most mar en is teljesen bolondja vagyok a tang-zhongnak. Ma sutottem egy tejes kalacsot, es...mit mondjak... sokkal de sokkal finomabb volt a hagyomanyos kalacsomnal, pedig azt is szoktuk szeretni, de ezutan en minden kelttesztat csak ezzel a modszerrel fogok sutni. Kellemes hetet, Veronika

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-10-28 14:52

Ez boldoggá tesz,nehéz elmondani,hogy milyen a tészta állaga,mindenkinek magának kell megtapasztalni. Szerintem megér egy próbát, aztán eldől,hogy fogom még sütni valamikor,vagy soha.
Van szilvásgombóc receptem az is hasonló módszerrel készül,csak tejjel,nagyon finom az is. Azt még kb. 2 éve készítettem el először,hát akkor még erről a módszerről nem is hallottunk,de mostmár megértem ,hogy miért is finomabb,mint a hagyományos burgonyás.
Neked is nagyon szép hetet kívánok és jó főzést!
Helena

M.Era
M.Era / M.Era Sat, 2013-10-26 19:20

Szia !
Tényleg dundik :) nem látok tojást ezt váltja ki a tang zhong ?
Szép estét Era

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-10-27 20:13

Szia Era!
Sokkal könnyedébb a tésztája,a tojástól keményebbé válik,és csupán a sárgájától sűrűbbé.
Az egyszerű kelt tojás nélküli kalácsnak is sokkal könyebb,puhább a tésztája.
Neked is szép vasárnapot!
Helena

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-10-26 17:56

Hűha, milyen dundik! És mennyiben lett más, mint a hagyományos fánk?
Üdv: Fahéj

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-10-27 20:45

Finom,puha a tésztája! Nekem nagyon bejön ez a módszer. Kb. 2 éve készítettem először szilvás gombócot hasonló módszerrel,csak még melegen kell beledolgozni tojást. Akkor eldöntöttem,hogy csakis így fogom készíteni a gombócot,mert sokkal finomabb volt a tésztája,mint a burgonyásé, ekkor még nem hallottam a tang zhong módszerről. Mostmár értem miért finomabb!
Üdvözlettel:Helena

1600
finomliszt 40 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 2 ek
tej 1.5 dl
rum 0.5 dl
1 csipet
vaj 2 dkg
napraforgó olaj 5 dl
lekvár/ dzsem 20 dkg
víz 2.5 dl
finomliszt 2.5 púpozott ek