Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Coook konyhájából

Szalagos fánk Coook konyhájából
Szalagos fánk Coook konyhájából
17 perc / előkészület: 15 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám szalagos fánkja, kis módosítással. Nagyon finom és könnyű, sajnos már nem az ő baracklekvárjával esszük.

hozzávalók / 8 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet kézmelegre melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk kb 5-10 perc alatt.
  2. Közben összekeverjük a lisztet és a porcukrot, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is, az időközben megolvasztott vajat és az élesztős tejet is. Alaposan kidolgozzuk, míg a tészta sima nem lesz, majd langyos helyen hagyjuk 1 órát kelni, vagy amíg a duplája nem lesz.
  3. Lisztezett felületen kb 1 ujjnyira nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a fánkokat. Ezeket is további fél órán át kelesztjük.
  4. Olajat melegítünk, és az ujjainkkal mélyedést nyomunk a fánkok tetejébe. Így engedjük bele a nem túl forró olajba. Vigyázzunk, mert a cukor miatt hamarabb ég, ezért is ne legyen túl forró az olaj. Mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
  5. Lecsöpögtetjük, és lekvárral és/vagy porcukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 015
elküldve: 5
receptkönyvben: 102
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

klasszikus fánk, fánk farsangra

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 5 db
tej 2 dl
friss élesztő 4 dkg
porcukor 6 dkg
vaj 6 dkg