Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balatonszepezdi farsangi fánk

Balatonszepezdi farsangi fánk
Balatonszepezdi farsangi fánk
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek több fajta receptet kipróbálni, most erre esett a választásom. Nagyon könnyű, habos lesz a tésztája, és rendkívül finom. 16 db fánk lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Egy tál finom leves vagy főzelék után szerintem jó választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos helyen tartott lisztet átszitáljuk. A tejet a cukorral meglangyosítjuk. 10 dkg liszttel, az élesztővel és a fele tejjel kovászt készítünk. Amíg kel, a rumot a narancslével együtt meglangyosítjuk.
  2. A megmaradt liszttel, a tojássárgájával, a narancsos rummal, csipet sóval, kovásszal és a maradék tejjel tésztát dagasztunk, hólyagosra, apránként hozzáadagolva az olvasztott, de nem forró (!) vajat. Belisztezve, ruhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Nagyobb fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Majd letakarva ismét kelesztjük negyed óráig.
  4. Közepüket ujjunkkal benyomjuk, és meleg, de nem forró olajban barnára sütjük. (A fánkokat úgy tesszük az olajba, hogy sütéskor a deszkán lévő felük kerüljenek felülre először. Ezt a felét fedő alatt sütjük.)
  5. Papírszalvétára szedjük, és miután hűlt egy kicsit, porcukrozva, lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 192
elküldve: 5
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos farsangi fánk,farsangi fánk,fánk

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

horvi7301
horvi7301 Fri, 2016-01-29 21:37

Szia) Nagyon finom lett, még egyszer köszi
charlie7400 freemail

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2018-02-09 09:53

Most látom nem írtam vissza.....
Örülök,hogy elkészítetted,és,hogy finom lett!!! :-))

horvi7301
horvi7301 Sun, 2016-01-17 09:39

Szia!
Rendkívül könnyed lett a tészta, fantasztikus lett. Igaz, hogy még nincs farsang, gondoltam, hogy kipróbálom, finom lett. Köszi......
Szép hétvégét kívánok...
Üdv: Karesz

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2016-01-18 10:17

Köszönöm!Nagyon jól tetted,hogy előre hoztad a farsangot.......kis 'házi tündér'!!!! :-))))

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2014-09-25 21:19

Így volt írva a kis recept kártyalapra,ahol találtam,hát ezért.... :-))

Tankaranka
Tankaranka / Tankaranka Sat, 2013-11-02 01:47

Szuperkönnyen kezelhető a tésztája! :) Rum hiányában aromát tettem bele egy teáskanállal, és a megfelelő folyadékmennyiség érdekében a narancs levéből egészítettem ki egy decire. Én jobban szeretem, ha a tésztája is édes, úgyhogy legközelebb folyékony édesítőt teszek bele. Azért nem kristálycukrot, mert az elrontaná a szárazanyagok arányát.

stevelp
stevelp Sun, 2013-02-17 14:27

Csókoltatom a balatonszepezdieket és téged is ilus74, nagyon fini volt a fánk!
Köszi!!!

821
finomliszt 40 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 2 dl
cukor 2 ek
rum 0.5 dl
narancslé 2 evőkanál
tojássárgája 2 db
1 csipet
vaj 4 dkg
lekvár/ dzsem 5 dkg