r
Nosalty Logó

Farsangi fánk ahogy hétpettyes készíti

hétpettyes
Farsangi fánk ahogy hétpettyes készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1651
Kalória
18.9g
Fehérje
114.7g
Szénhidrát
122.9g
Zsír
30g
Víz
108.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
17.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 1651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 6608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    491.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    458.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    180 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 6608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 409 kcal

Elkészítés

  1. A tej felét, az élesztővel, 1 ek porcukorral, 2 ek liszttel összekeverjük. Csipetnyi liszttel megszórjuk a tetejét (kovász).
  2. A felfuttatott kovászt összekeverjük a többi hozzávalóval, hólyagosra kidolgozzuk. Én robotgéppel szoktam készíteni, és így csak pár percet vesz igénybe. A tészta a nokedli tésztájánál kicsit keményebb legyen. Ennek megfelelően adagoljuk a lisztet vagy a tejet pluszba.
  3. A tészta tetejét meghintjük liszttel, és duplájára kelesztjük langyos helyen letakarva.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit a kezemmel széthúzzuk vékonyabbra ( kb. 2 cm magas), és kiszaggatjuk. Konyharuhával letakarjuk, amíg az olaj felmelegszik.
  5. A fánkokat középen benyomva lisztes felével felfelé rakjuk a nem túl forró olajba, és fedővel lefedjük. Vigyázat, hamar átsül!
  6. Ha pirosra sült, megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük a másik oldalát.
  7. Szűrőkanállal háztartási törlőpapírra szedjük.
  8. Tálalni lehet ízlés szerint: porcukorral, lekvárral, lekvár és rum keverékével. Ki hogy szereti! :-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Farsangi időszak lévén, újra nekiveselkedtem e finomság elkészítésének, mert nem győzünk betelni vele. Meg persze jó alkalom a barátoknak is kedveskedni, főleg saját, házi készítésű baracklekvárral felkínálva. A recept eredetileg Horváth Ilona könyvéből és Édesanyám tapasztalatának összegyúrásával készült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...