Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk Miss Candy konyhájából

Fánk Miss Candy konyhájából
Fánk Miss Candy konyhájából
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan közeledik a hó vége. A tulaj már elkérte a havi lakbért és a minden hónapban megrendezésre kerülő egyetemi buli is megvolt. Szegény egyetemista lány otthoni ízekre vágyik. Mire is vágyhatna hát február közepén, ha nem egy kis nagyi féle fánkra?! : ) Minimalizált változat, még a boltba sem kell lemenni a hozzávalókért, hisz mindig cselleng a hűtőben egy-egy magányos tojás némi tej, tejföl társaságában. Otthonról hozott házi lekvárral, porcukorral megszórva egyenesen mennyei, és az éhség mellett a honvágyat is csillapítja. : )

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ezután egy nagy tálba öntjük a maradék cukorral, a kissé felvert tojással, sóval, fahéjjal és a tejföllel együtt, elkeverjük.
  3. Végül beletesszük a lisztet és pizzatészta állagúra gyúrjuk
  4. Egy órát kelesztjük. Kinyújtuk ujjnyi vastagságúra és bögrével kiszaggatjuk a fánkokat. Még kb 15 percig hagyjuk kicsit kelni, pihenni.
  5. Végül forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Candy

Mióta szakács: 2012.01.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyetemisták fánkja, egyszerű fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

748
finomliszt 500 g
friss élesztő 25 g
tej 1 dl
tojás 1 db
cukor 1 ek
1 csipet
fahéj 1 csipet
tejföl 1 ek