Nosalty Logó

Falafel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Oli
Falafel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 689 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2755 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 430 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 689 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    64 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1723 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 2755 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 430 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
  3. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd olajban pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 69
  • 7 napos nézettség: 486
  • Össznézettség: 303445
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 31.

Ajánló

Pitatésztába töltve paradicsommal, salátalevelekkel, lilahagymával, hummus vagy tahini mellé, önmagában tapasként, hamburgerben hús helyett, hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

Receptkategóriák

A csicseriborsó egyik egyszerű, egyben közkedvelt elkészítési formája, a Közel-Keleteről származik. Hűtőben akár több napig is eltartható.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

nem római kömény kell bele? köszi Duó

Törölt felhasználó

de igen, az arab, afrikai, vagy indiai receptekben a kömény mindig római köményre utal. egészen más az íze,nem keverend? a f?szerköménnyel.

Törölt felhasználó

Szia! És áztatás után nem f?zöd meg a csicseriborsót, csak felaprítod? Én múltkor f?ttb?l próbálkoztam, és szétestek a falafelek az olajban, lehet itt rontottam el? Most tartok az egy éjszakát ázott stádiumnál.

Oli

Hello, igen, csak géppel felaprítottam. Amúgy hajlamos a szétesésre, ezért ki kell titrálni azt az állagot, hogy se túl száraz, se túl vizes ne legyen a massza. Ha lehet, csak minimálisan forgasd az olajban. Erre hamar, néhány golyó kisütése alatt rájössz. Sok sikert! :-) Üdv, O.

Törölt felhasználó

Én már csináltam áztatott csicseriborsóból és f?zöttb?l is, s?t konzerv csicseriborsóból is. Általában az els? sütés nekem is szétesik.. Nagyon fontos, hogy jól talált el az arányokat és az olajod forró legyen, de ne nagyon. Akkor biztos a siker.

Törölt felhasználó

Szia! csak azt szeretném tudni, hogy az 1 kanál vizet is beleteszed, vagy azzal formázott a golyókat, miel?tt sütöd.

Törölt felhasználó

Szia, Úgy is hallottam már, hogy a falafelbe tesznek tahinit( bocs ha rosszul írom), szezámmagkérmet.:)Persze ízlés dolga

TimTim

Sziasztok! Tahinit nem bele, hanem rá szoktak tenni. :) Amúgy az indiaihoz nagyon sok minden kell ( sz.mag, petrezselyem,köménymag, korianderzöld, lime stb) ,gondolom minden háznál más. Najó csorog a nyálam már, megyek falafelt sütni!

Törölt felhasználó

Pedig a tv -be mutatták, hogyan csinálják ?k. És bizony tettek bele tahinit. :) Nem én találtam ki.

Törölt felhasználó

En megfoztem a csicseriborsot....es szet esett...igy kenytelen voltam egy keves lisztet es meg egy tojast hozza tenni...igy sutottem ki es eheto lett....kovetkezoleg probalkozom az eredeti valtozattal...

Törölt felhasználó

Mi is megf?ztük és nem csak hogy szétesett, hanem elfogyott teljesen, csak az üres fritu kosarat vehettem ki. Süt?ben sikerült, kicsit száraz lett, de azért ehet? volt így is.

mislenbaba

Most kezdek neki, tegnap óta ázik a csicseriborsó. : D

Törölt felhasználó

Isteni lett. Egy icipici citromlevet is csepegtettem bele. És ha túl lágy lenne lehet tömörebbé varázsolni egy kis zsemlemorzsa beleszórásával... póréhagymakrém leves után jött a falafel burgonyapürével :)))))))

Bendika

Kedves Oli/No salty a tojás nem része a lakto-vega étrendnek. üdv:Bendika

zorrobomber

Kedves Bandika! Nem kötelez? falafelt enni.

nadri80

Életem els? falafele és elfogyott mind. Bár a sütéssel én is megküzdöttem. Salátával és megbolondítva egy kis f?szeres fetás sajtkrémmel nagyon fincsi lett. Köszi a receptet

Lea

Kedves Oli! Köszönöm a receptet, amióta megismertem, már többször elkészítettem - bár csak úgy "szimplán" soha. Mindig kevertem valami plusz ízt bele - vagy reszelt, nyers céklát, vagy beáztatott lencsét, vagy spenótot (fagyasztottból), vagy "csak" szezámmagot - és egyik jobb, mint a másik! :) Állítólag van falafel gombóc nyomó szerkezet is, lehet pesten kapni, török üzletben - én még nem találkoztam vele, de ha meglelem, jelzem, hogy hol lehet a tökéletes formáért tenni! ;) (persze, ha valaki tudja pontosan, megköszönöm az infót) üdv Lea

Törölt felhasználó

Kedves Oli! Nagyon köszönöm a receptet, nekem bevált, annyi különbséggel, hogy én azonnal a konzerv csicseriborsót használom fel, így hamarabb kész lesz. A falafel remek eledel.....nálunk a böjt elengedhetetlen kísér?je. Köszönöm szépen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek