r
Nosalty Logó

Ropogós külsejű falafel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Ropogós külsejű falafel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1210 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2358 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2594 micro
Összesen 2102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz csicseriborsót egy éjszakán át beáztatjuk (12 óra minimum). Másnap reggel egy turmixgépbe tesszük az összes hozzávalót, és összeturmixoljuk azokat. Ha nem fér bele egyszerre ez a mennyiség a turmixgépbe, akkor értelemszerűen felezzük. Homogén masszát kell, hogy kapjunk (de semmiképpen krémes állagút, egy picit darabos). Ezt nyugodtan lehet kóstolgatni, hogy az ízlésünknek megfelelő legyen az ízvilág. Fóliával jól zárjuk le, és tegyük be a hűtőbe ebédig, még jobb, ha vacsoráig, és frissen süssük ki. Vigyázzunk, ne legyen túl forró az olaj, csak éppen olyan jól sistergős.
  2. Akkor sikerült a legjobban, amikor reggel áztattam be a csicseriborsót, este összeturmixoltam a hozzávalókkal, és másnap ebédre sütöttem ki. :-)
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 35639
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 20.

Receptkategóriák

Párszor már próbáltam csinálni falafelt, az igazit, amit olajban kell kisütni, tojás hozzáadása nélkül. Mindig szétesett... idáig! Most végre sikerült. A titok az, hogy tényleg be kell tartani az áztatási időt és a hűtőben állási időt. Ezt soha nem tartottam be, lehet ez volt a baj. Ez a recept jól működik, már sokadjára is :-)

Hozzászólások

pussycat

Napraforgo olajban, vagy mas olajban is ki lehet sutni?

Törölt felhasználó

Én kókuszolajban sütöttem ki. A napraforgó olaj és más olaj is m?ködik :-)

Pörlike

Nem tudom mit csinálok rosszul, lehet más a zablisztünk. 2 alkalommal csináltam eddig, az els? alkalommal 16 órán át ázott, a másodiknál kb 10 órát és mindegyiknél 12 ev?kanál zablisztet kellett hozzáadnom és még akkor se volt darabos, csak kevésbé krémes. Az els? alkalommal nem tudom mennyi vizet adtam hozzá, most 2 dl-t. Finom lett egyébként - az els?, a második holnap sül ki :) Csak nem értem ezt a nagy eltérést...Van ötleted? Köszi!

Törölt felhasználó

Én már nagyon sokat csináltam, és ezt a receptet veszem alapul mindig. A darabos alatt azt értem, hogy nem hagyom az aprítóban sokáig, csak párszor adok neki löketet. Amikor mindenhol minden van, akkor jó is. Hétvégén újra csinálok, és lefényképezem Neked milyen az állaga. :-)

Pörlike

Köszönöm! A darabost én úgy értelmeztem, hogy nem krémes, hanem inkább morzsálódik. Egyébként eddig finom volt :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek