Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás falafel

Céklás falafel
Céklás falafel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cékla szezonban mi mást is készíthetnék? 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk egy kis olajon. Hozzáadjuk a római köményt, és hagyjuk kihűlni.
  2. Lereszeljük a céklát, majd a felét egy késes aprítóban tovább aprítjuk.
  3. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, és szintén felaprítjuk az aprítóban. Hozzáadva a kihűlt hagymát és fokhagymát is.
  4. Hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, sót, borsot, és ezeket jól összedolgozzuk.
  5. Kis gombócokat formázunk, tepsire rakjuk, és lekenjük egy kicsi olajjal (ha akarjuk, forró olajban is kisüthetjük, de az sokkal több kalória). Kb. 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. Salátával, vagy pitába tekerve tálaljuk egy kis natúr joghurt társaságában. Ki hogyan szereti.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 849
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sajt imádó

Mióta szakács: 2014.10.07.
18 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fűszeres céklás falafel, arab golyócskák csicseriborsóból, céklás csicseriborsó fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

471
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
római kömény 1 teáskanál
cékla 1 közepes db
csicseriborsó 400 g
tojás 1 db
zsemlemorzsa 3 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint