r
Nosalty Logó

Fahéjas tepsis csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berei_Zoltán
Fahéjas tepsis csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 4516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2220.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 4516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Öntsük a tejet egy bögrébe, keverjünk el benne egy teáskanálnyi cukrot, és langyosra melegítsük fel.
  2. Adjuk a tejhez az instant élesztőt, keverjük el, és tegyük félre.
  3. Mérjük ki a lisztet, cukrot, vanillincukrot, sót, és öntsük egy nagyobb tálba.
  4. Olvasszuk fel a vajat, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz a felfuttatott élesztős tejjel együtt.
  5. Adjuk hozzá a két egész tojást, és jól dolgozzuk össze.
  6. A tésztát konyharuhával lefedve, meleg helyen hagyjuk egy órát kelni.
  7. A megkelt tésztánkat lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra.

Töltelék

  1. A kinyújtott tésztát kenjük be alaposan olvasztott vajjal.
  2. A cukrot, vanillincukrot és fahéjat keverjük össze, és szórjuk meg vele a tésztát gazdagon.
  3. Tekerjük fel a tésztát (nem kell szorosan), ügyelve arra, hogy egyenletes legyen a tekercs vastagsága mindenhol.
  4. Szeleteljük fel a tekercset kb. 3 cm-ként. (Ha nem akarjuk, hogy a kés összenyomja a tésztánkat, akkor használhatunk a vágáshoz cérnát!)
  5. A csigákat kivajazott tepsibe helyezzük (kicsit távolabb egymástól, mert sokat fognak nőni).
  6. Konyharuhával ismét lefedjük, és 30-40 percig kelesztjük.
  7. A megkelt csigákat előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük.

Máz

  1. Olvasszuk fel a fehér csokit, és alaposan keverjük össze a többi alapanyaggal.
  2. A sütőből kivett csigákat még forrón kenjük be a mázzal, és azonnal fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 196
  • Össznézettség: 11310
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 29.

Ajánló

Nagyon puha, nagyon omlós, nagyon ízletes! Nincs meg hamar, de érdemes rászánni az időt, mert valami álomfinom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas tepsis csiga
Berei_Zoltán 2 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...