r
Nosalty Logó

Fahéjas tepsis csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berei_Zoltán
Fahéjas tepsis csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 4516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2220.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 4516 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Öntsük a tejet egy bögrébe, keverjünk el benne egy teáskanálnyi cukrot, és langyosra melegítsük fel.
  2. Adjuk a tejhez az instant élesztőt, keverjük el, és tegyük félre.
  3. Mérjük ki a lisztet, cukrot, vanillincukrot, sót, és öntsük egy nagyobb tálba.
  4. Olvasszuk fel a vajat, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz a felfuttatott élesztős tejjel együtt.
  5. Adjuk hozzá a két egész tojást, és jól dolgozzuk össze.
  6. A tésztát konyharuhával lefedve, meleg helyen hagyjuk egy órát kelni.
  7. A megkelt tésztánkat lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra.

Töltelék

  1. A kinyújtott tésztát kenjük be alaposan olvasztott vajjal.
  2. A cukrot, vanillincukrot és fahéjat keverjük össze, és szórjuk meg vele a tésztát gazdagon.
  3. Tekerjük fel a tésztát (nem kell szorosan), ügyelve arra, hogy egyenletes legyen a tekercs vastagsága mindenhol.
  4. Szeleteljük fel a tekercset kb. 3 cm-ként. (Ha nem akarjuk, hogy a kés összenyomja a tésztánkat, akkor használhatunk a vágáshoz cérnát!)
  5. A csigákat kivajazott tepsibe helyezzük (kicsit távolabb egymástól, mert sokat fognak nőni).
  6. Konyharuhával ismét lefedjük, és 30-40 percig kelesztjük.
  7. A megkelt csigákat előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 percig sütjük.

Máz

  1. Olvasszuk fel a fehér csokit, és alaposan keverjük össze a többi alapanyaggal.
  2. A sütőből kivett csigákat még forrón kenjük be a mázzal, és azonnal fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 4384
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 29.

Ajánló

Nagyon puha, nagyon omlós, nagyon ízletes! Nincs meg hamar, de érdemes rászánni az időt, mert valami álomfinom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas tepsis csiga
Berei_Zoltán 2 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!