Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas szilvalekvár

Fahéjas szilvalekvár
Fahéjas szilvalekvár
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim nagyon szeretik a fahéj ízesítése miatt!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nagyon érett, édes, magvaváló szilvát megmossuk és kimagozzuk.
  2. Puhára főzzük, és összeturmixoljuk. Ezután visszatesszük a tűzre.
  3. Hozzákeverjük a cukrot, ízlés szerint fahéjat (őrölt és fahéj rúd is lehet), a dzsemfixet. Állandó keverés mellett lekvár sűrűségűre főzzük.
  4. Mielőtt üvegekbe töltjük, tartósítószert teszünk minden üveg aljára, majd beletesszük a lekvárt. Minden üveget 5 percre fejre állítunk, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni őket.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 6 314
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Flora1205

Mióta szakács: 2013.08.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: dr. Oetker szilvabefőzés receptverseny
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas szilvalekvár, szilvalekvár fahéjjal, fűszeres szilvalekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

442
szilva 1 kg
cukor 40 dkg
dzsemfix 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
befőtt tartósító 1 csomag