r
Nosalty Logó

Fagyi muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Fagyi muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 7384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    227.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    996 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3997.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1283.9 g
  • Cukor
    977 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2184 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 7384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felmelegítjük a sütőt.
  2. A tojás habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a cukrot, majd szép fokozatosan a többi hozzávalót is, kivéve az extrákat. Alaposan összekeverjük.
  3. Ha többféle ízben és színben akarjuk elkészíteni a sütiket, osszuk szét külön tálkákba a tésztát, és mindegyikhez adjuk hozzá, amit akarunk.
  4. A muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat, és háromnegyedig töltsük meg őket tésztával.Kb. 24 muffin fog kijönni belőle.Jegyezzük meg (legjobb feltérképezni, lerajzolni), melyikbe mit tettünk, hogy a díszítésnél a hozzá illő vajkrémet nyomhassuk a tetejére. Pl. a rózsaszín tetejű tésztájába tehetünk málnát vagy epret, a barnáéba kakaót vagy csokit, használjuk a fantáziánkat!
  5. Süssük 15-20 percig, míg megemelkednek, és szép púposak lesznek, ha szükséges, tegyünk tűpróbát.
  6. Közben készítsük el a vajkrémet: az olvasztott margarint 10 percig keverjük max fokozaton, majd hozzáadva a tejfölt még 10 percig keverjük. Adagoljuk hozzá a porcukrot, míg szép fehér és krémes nem lesz. Osszuk szét ezt is külön tálkákba, és színezzük.
  7. Ha a muffinok megsültek, tegyük ki őket egy konyharuhára hűlni, addig várjunk a díszítéssel!
  8. Tegyük a vajkrémet csillagcsöves habzsákba, és kívülről befelé haladva, koronázzuk meg a muffinok tetejét. Ilyenkor kivételesen előny, ha nagyok és púposak, nem kell annyi krém hozzá.
  9. Szórjuk meg tortadarával a tetejüket, és már tálalhatjuk is. Ha szállítani akarjuk, tálcára téve tegyük, mert a vajkrém szeret összenyomódni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12091
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Érdemes bemenni egy fagyizóba, és megnézni, mifélék vannak ott, hátha ötletet kapunk a muffinok díszítéséhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fagyi muffin
Fonott Kalács 77 recept

Teljesen véletlenül születtek meg ezek a gyönyörű és ínycsiklandó muffincsok. Túl sok maradt a rácsos pite készítésekor a vajkrémből, és valamire fel kellett használni, hát ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?