Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fagyi muffin

Fagyi muffin
Fagyi muffin
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljesen véletlenül születtek meg ezek a gyönyörű és ínycsiklandó muffincsok. Túl sok maradt a rácsos pite készítésekor a vajkrémből, és valamire fel kellett használni, hát ez lett belőle.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Érdemes bemenni egy fagyizóba, és megnézni, mifélék vannak ott, hátha ötletet kapunk a muffinok díszítéséhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felmelegítjük a sütőt.
  2. A tojás habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a cukrot, majd szép fokozatosan a többi hozzávalót is, kivéve az extrákat. Alaposan összekeverjük.
  3. Ha többféle ízben és színben akarjuk elkészíteni a sütiket, osszuk szét külön tálkákba a tésztát, és mindegyikhez adjuk hozzá, amit akarunk.
  4. A muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat, és háromnegyedig  töltsük meg őket tésztával. Kb. 24 muffin fog kijönni belőle. Jegyezzük meg (legjobb feltérképezni, lerajzolni), melyikbe mit tettünk, hogy a díszítésnél a hozzá illő vajkrémet nyomhassuk a tetejére. Pl. a rózsaszín tetejű tésztájába tehetünk málnát vagy epret, a barnáéba kakaót vagy csokit, használjuk a fantáziánkat!
  5. Süssük 15-20 percig, míg megemelkednek, és szép púposak lesznek, ha szükséges, tegyünk tűpróbát.
  6. Közben készítsük el a vajkrémet: az olvasztott margarint 10 percig keverjük max fokozaton, majd hozzáadva a tejfölt még 10 percig keverjük. Adagoljuk hozzá a porcukrot, míg szép fehér és krémes nem lesz. Osszuk szét ezt is külön tálkákba, és színezzük.
  7. Ha a muffinok megsültek, tegyük ki őket egy konyharuhára hűlni, addig várjunk a díszítéssel!
  8. Tegyük a vajkrémet csillagcsöves habzsákba, és kívülről befelé haladva, koronázzuk meg a muffinok tetejét. Ilyenkor kivételesen előny, ha nagyok és púposak, nem kell annyi krém hozzá.
  9. Szórjuk meg tortadarával a tetejüket, és már tálalhatjuk is. Ha szállítani akarjuk, tálcára téve tegyük, mert a vajkrém szeret összenyomódni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 585
elküldve: 0
receptkönyvben: 130
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vajkrémes-szórócukros muffin, fagylaltos cupcake

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ginanori
ginanori Tue, 2013-06-18 23:38

nekem nem jó a recept!! egyszerűen nem lesz sűrű a krém! már annyi cukrot tettem bele, hogy összeragad a seggem/ :-) /, de még mindig folyik! és tömény cukor íze van. pedig annyira szerettem volna, hogy olyan szép legyen, mint a fotón :-)

Anett0218
Anett0218 Wed, 2012-02-15 13:15

Nem 80dkg hanem 90dkg összesen.:D De nagyon sok.:D És ha 500 ft az egész összesen akk ebből majdnem 400 ft csak cukor.:D

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Wed, 2011-11-09 16:31

Ja, amúgy az általam megnézett amerikai receptek alapján csináltam, és tényleg mindenhol ilyenek vannak, csak több a vajkrém benne, viszont ha több, nekem nem lesz fehér. De ha tényleg így gondoljátok, hogy nagyon rossz, mostmár megpróbálom megcsinálni valahogy máshogy, kell legyen valami, amit mindenki szeret.

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-11-08 01:15

Kedves Fonott Kalács!
Kiváncsiságból elkészítettem a frosting-odat. A cukor háááát igen a legtöbb recept sajnos ennyit ír (ezért sem csinálok). Ne haragudj de az íze borzasztó volt (nem csak az én véleményem mások is megkostólták). Talán ha próbálnál pl: sürített tejet is belerakni vagy valamit, hogy elvedd a tömény porcukor ízét.
Tisztelettel
RAW

Solya78
Solya78 / Solya78 Fri, 2011-11-04 20:36

Ez nekem is feltűnt, az rengeteg!!!! Ha viszont nem elírás, akkor én kihagyom inkább...

921
tojás 5 db
cukor 300 g
margarin 200 g
finomliszt 350 g
tej 2.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
aszalt gyümölcsök 10 dkg
vaj 2 ek
tejföl 3 ek
porcukor 600 g
ételfesték 3 csepp
színes cukorka 2 ek