r
Nosalty Logó

Étcsokoládés madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Étcsokoládés madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A madártejhez

A tálaláshoz

Összesen 493 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A madártejhez

A tálaláshoz

Összesen 2468 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A madártejhez

A tálaláshoz

Összesen 127 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 493 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4052.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1817 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 2468 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

A madártejhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A madártejhez

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat széttválasztjuk, a tojásfehérjéből 1 ek cukorral és csipetnyi sóval kemény habot verünk.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és kanál segítségével beleszaggatjuk a kemény fehérjehabot.
  4. Sütőbe tesszük, és 3-4 percig sütjük.
  5. 1,4 liter tejben felolvasztjuk a csokit, és felforraljuk.
  6. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és az étcsokipudingot, majd folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a csokis tejet.
  7. Visszaöntjük a lábasba, és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
  8. Tálba öntjük, tetejére helyezzük a galuskákat, kihűtjük, és hűtőbe tesszük.
  9. Az elkészült madártejet csokireszelékkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12950
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízvilága egészen más, mint az eredeti madártejnek, de aki kedveli a csokis dolgokat, annak biztosan ízleni fog.

Hozzávalók

A madártejhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.