r
Nosalty Logó

Narancsos madártej

Samiya
Narancsos madártej
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

596
Kalória
21.8g
Fehérje
86.6g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
274.5g
Víz
245.9g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
72.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.7 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    823.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    898 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1959 micro
Összesen 1788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 ek cukorral. 8 dl tejet felforralunk, és kifőzzük benne a habgaluskákat, majd leszűrjük, és lehűtjük azokat.
  2. A narancsok héját lereszeljük, és 2 dl tejben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral meg a liszttel, fölengedjük a narancsos tejjel és azzal, amiben a habgaluskák főttek, meg azzal, ami a galuskákból lecsöpögött.
  4. Habverővel állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a narancslikőrt. Tetejére tesszük a habgaluskákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ezt a receptet édesanyám egyik régi szakácskönyvében találtam. Nem tudnám megmondani melyikben, mert már szanaszét van esve, még a borítója sincs meg. :) Szeretek az ilyen régi könyvekben, újságokban kutakodni, ezekben valahogy mindig érdekesebbek a receptek. Mindig találni igazi gyöngyszemeket, mint például ezt is. :) Mi eddig csak a hagyományos madártejet kóstoltuk, kis családom meg is volt elégedve ennyivel. Furcsának is találták a narancsos ízesítést, viszont mindenkinek ízlett. :) Nekem nagyon is. Nálam visszatérő desszert lesz, persze nem feledkezem meg a jó öreg hagyományos társáról sem!

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...