Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokis vörösboros kuglóf

Étcsokis vörösboros kuglóf
Étcsokis vörösboros kuglóf
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gitti barátnőmmel akartunk valami nagyot alkotni a férjeinknek, természetesen valami alkoholosat. A vörösbor íze egyáltalán nem érződik a sütin :-( annál inkább a csokoládé :-)! Mégsem túl édes, pont jó egy délutáni traccsparti kávéhoz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A vörösbort a szegfűszeggel, a fahéjjal, narancs- és citromhéjjal felhevítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A kuglófformát alaposan vastagon kikenjük a vajjal, majd beszórom a cukorral.
  3. A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra.
  4. Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és a vajat.
  5. A tojásokat szétválasztjuk.
  6. A tojásfehérjét  a csipet sóval kemény habbá verjük.
  7. A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük egy mixer segítségével.
  8. A tojássárgás masszához szűrőn át hozzáadjuk a vörösboros főzetet, majd mixerrel fölverjük.
  9. Ugyanehhez a masszához apránként hozzáadjuk az olvasztott vajas csokit, miközben a mixerrel tovább keverjük.
  10. A lisztet, a sütőport és a mandulát alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás-csokis-vörösboros masszához.
  11. Legutoljára nagyon óvatosan és apránként hozzáadjuk a tojásfehérjét. Ügyeljünk rá, hogy a tojáshab ne törjön nagyon össze, az sem baj, ha pici fehér darabok maradnak a masszában.
  12. A tésztát beleöntjük a formába, majd betesszük a sütőbe, és 1 órán át sütjük. Nincs szükség légkeveréses sütésre. Ha esetleg félünk attól, hogy túl gyorsan sül, akkor visszakapcsolhatjuk a sütőt 150 ºC-ra is, ez esetben viszont a sütési idő 1 és negyed órára nő.
  13. Jó étvágyat ehhez az igazán levegős, szaftos, télűző, szívet melengető kuglófhoz.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 333
elküldve: 5
receptkönyvben: 144
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zazie szakács

Mióta szakács: 2012.01.30.
2 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

burgenlandi vörösboros kuglóf,vörösboros süti,

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szjudytt
szjudytt Sat, 2014-12-20 15:15

Sokszor készítettem már nagyon finom kuglóf! Puha , ízletes és illatos :)

gabica0428
gabica0428 Sat, 2012-03-03 22:02

Ma elkészítettem ezt a csodát és köszönet a receptért! Ez valami mennyei! Imádom hogy ilyen puha és könnyű a tésztája! :)

972
vörösbor 125 ml
szegfűszeg 2 db
fahéj 2 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 2 ek
barna cukor 2 ek
vaj 10 dkg
étcsokoládé 80 g
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 10 dkg
sütőpor 2 tk
mandula 15 dkg