Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokis kosárkák szederrel

Étcsokis kosárkák szederrel
Étcsokis kosárkák szederrel
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam ellenállni az étcsokoládé és a szeder csábításának. Egyesülésük a következőképpen teljesedett be. A linzer kosárka alapban savanykás 'lekvár-párnán' ül a csokoládés krém, megkoronázva egy szem fanyar-édes szederrel. Csodás csábítás...

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt (gáz) előmelegítjük 160 fokra, közben elkészítjük a tésztát.
  2. A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. (Ha a tészta túlságosan ragadna, tegyük hűtőbe, fóliába tekerve, kb. 30 percre.)
  3. Majd lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Az én formáimhoz 7 cm-es köröket szaggattam a tésztából, majd a kosárka formákba nyomkodtam, aztán 12-15 perc alatt aranybarnára sütöttem a tészta alapot. (Kicsit, de tényleg csak minimálisan megemelkedett az alja, de én ezért a pár milliméterért nem súlyoztam le a szokásos zsírpapíros/babos/diós módon.)
  4. Még forrón rácsra tesszük a kosárkákat hűlni.

A töltelékhez

  1. Természetesen a sütési idő alatt elkészítjük a csokoládékrémet is. Egy lábosban csomómentesen elkeverjük az étcsokis pudingport és cukrot a 4 dl tejben.
  2. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Később a 10 dkg puha margarinnal habosra keverjük.
  3. Az időközben kihűlt kosárkák aljába egy-egy kávéskanál szeder ízt kanalazunk, rásimítunk egy púpos teáskanál csokoládékrémet, majd egy-egy szem szederrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Orkat

Mióta szakács: 2015.08.05.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kosárkák, csokikrémes kosár, csokikrémes kosárka szederrel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

381
finomliszt 28 dkg
margarin 20 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 8 dkg
lekvár/ dzsem 15 teáskanál
csokoládés pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
tej 4 dl
margarin 10 dkg
szeder 15 dkg