r
Nosalty Logó

Esztike szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dezsu
Esztike szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Összesen 1013 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Összesen 8106 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Összesen 335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1013 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    446 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    2814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7543.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1513 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    3176 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    950.3 g
  • Cukor
    773 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2901 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    1828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2604 micro
Összesen 8106 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 335 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a fele cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  3. A fehérjéket habbá verjük a csipet sóval és a maradék cukorral.
  4. A habunkat óvatosan a sárgákhoz keverjük, nehogy a habunk összetörjön.
  5. Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 180°C -on sütjük tűpróbáig, kb 40 percig.

Habos lap

  1. Az 5 tojásfehérjéből gőz fölött a cukorral kőkemény habot verünk.
  2. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
  3. Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 180°C-on kb. 40 perc alatt keményre sütjük.

Égetett cukor

  1. Száraz serpenyőben megkaramellizáljuk a cukrot.
  2. A megsült piskótára öntjük, és addig míg meleg, ráfektetjük a diós habot, óvatosan belenyomkodjuk, hogy összeragadjon a két lap.

Krém

  1. A tojássárgákat összekeverjük a pudinggal, majd hozzákeverjük a kávét.
  2. Megfőzzük, óvatosan, nehogy rántotta legyen belőle. Kihűtjük.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Összeállítás

  1. Abban a tepsiben állítjuk össze, amiben a lapokat sütöttük.
  2. Az ostyalapot beszabjuk a tepsibe, erre simítjuk a krémünk 3/4 -ét. Erre jön az összeragasztott lapunk úgy, hogy a piskóta legyen alul.
  3. A tetejére simítjuk a maradék krémet.
  4. Tetejére csokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5246
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 04.

Receptkategóriák

Nem a legkönnyebben elkészíthető sütik közé tartozik, elég macerás, de megéri próbálkozni vele...

Hozzászólások

Hozzávalók

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek